I det fynske folks tjeneste

Ulykkerne vælter ned over Nyborg Voldspil

Efter bestyrelsesformandens exit viser det sig, at voldspillet ikke har sikret sig rettighederne til næste års sommerforestilling.

Først forlod den erfarne instruktør Daniel Bohr voldspillet. Siden valgte bestyrelsesformanden Jørgen Dyhrberg at træde tilbage fra posten som formand med øjeblikkelig virkning. Der var kaos i Nyborg Voldspil. 

Og kaosset fortsætter. Nu viser det sig, at voldspillet ikke har sikret sig rettighederne til næste års sommerforestilling.

Næste sommer skulle forestillingen Annie Get Your Gun have fyldt scenen på Nyborg Vold. 

Men voldspillet har ikke fået rettighederne til stykket fra den engelske indehaver, forlaget Rogers & Hammerstein i London. Det har ført til gensidige beskyldninger mellem bestyrelsesformand Jørgen Dyhrberg og bestyrelsen. 

Læs også Nyborg Voldspil vrager succesrig instruktør

Samme forestilling 

Det var på grund af forestillingen Annie Get Your Gun, at den tidligere succesrige instruktør Daniel Bohr stoppede. Han skal nemlig også sætte forestillingen op i København - men med en professionel gruppe. Og han ønskede ikke at stå i spidsen for Annie Get Your Gun på Nyborg Voldspil, når han skulle instruere samme stykke på Det Ny Teater i København.

Et flertal i bestyrelsen holdt i samme forbindelse fast i stykket, da arbejdet med det var gået i gang. Det skete uden om formanden. Men nu skal bestyrelsen så alligevel finde noget andet.

Der er nu blevet fastsat en arbejdsgruppe, som skal undersøge mulighederne for at finde et andet stykke.