I det fynske folks tjeneste

Utrygge borgere i Nyborg: 51-årig stadig sigtet

I mandags blev en 51-årig mand løsladt i sagen om de ni brande i Nyborg. Manden er stadig sigtet oplyser Fyns Politi, og beboerne er stadig utrygge.

00:31

Efter ni brande og et ildspåsættelsesforsøg efterforsker Fyns Politi stadigvæk. Den 51-årige mand, der blev løsladt i mandags, er stadig sigtet.  Video: Rasmus Rask

Efter ni brande og et ildspåsættelsesforsøg efterforsker Fyns Politi stadigvæk. Den 51-årige mand, der blev løsladt i mandags, er stadig sigtet. 

Med den seneste hændelse i Nyborg, hvor en garage ved Låddenhøj i Nyborg var forsøgt antændt, er beboerne i Nyborg stadig utrygge. 

I tirsdags fremgik det af politiets døgnrapport, at garagen i Låddenhøj havde været forsøgt antændt, formentlig i torsdags. 

Det er denne garage, der har været forsøgt antændt. Her opbevares sofacykler og haveredskaber.  Foto: Rasmus Rask

- Jeg synes, det er enormt ærgeligt. Det er skidt, at nogen går og laver meningsløs hærværk. Det går udover mange, det giver utryghed for folk i byen, siger afdelingsleder ved Låddenhøj Hanne Akstrup.

- Sportsfiskehuset, der brændte ned, det brugte vi også i hverdagen, så det er vi rigtig ærgerlige over, siger Hanne Akstrup. 

Når garageporten er lukket, er det næsten ikke til at se det forkullede træ. Foto: Rasmus Rask

Det er svært at se området, hvor der har været ild i i garagen, derfor gik der nogle dage, før personalet opdagede det på Låddenhøj.

- Jeg tænkte, om det havde noget at gøre med de andre ildspåsættelser. Det var også derfor, jeg valgte at melde det til politiet, hvis nu det kunne bidrage til opklaringen. Det synes vi, er vigtigt, siger Hanne Akstrup.

Læs også Forsøg på brand i Nyborg: - Vi kan ikke udelukke, at det er samme gerningsmand

I kolonihaverne, der særligt har været ramt af de mange brande, møder TV 2/Fyn Melissa Meulengracht, der også er bekymret. 

- Man bliver lidt bekymret som borger. Nu har der været ni brande, bliver vores det næste? Vi bor lige ved siden af brandstationen, så når vi kan høre brandbilerne køre forbi, så tænker vi om det er vores, siger Melissa Meulengracht. 

Stadig sigtet

Vicepolitiinspekter ved Fyns Politi Carsten Dichmann forsikrer, at de gør hvad de kan, og at sagen har prioritering hos politiet. 

- Der foregår en intens efterforskning, og sagen er prioriteret herinde ved politiet. Vi håber, vi kan få gennembrud i sagen hurtigst muligt, siger Carsten Dichmann. 

Han mener ikke, at borgerne skal være bekymrede. 

- Borgerne skal ikke være bekymret, men man skal selvfølgelig have en fornuftig respekt og udvise agtpågivenhed.

Den 51-årige mand, der blev anholdt i sagen og løsladt igen i mandags, er stadig sigtet, oplyser Carsten Dichmann.

Har man oplysninger i sagen eller set noget mistænkeligt, så tager politiet meget gerne imod henvendelser på telefon 114.