Væltet lastbil i midterrabatten: Motorvej spærret hele eftermiddagen

En væltet lastbil spærrer motorvejen i vestgående retning mellem afkørsel 46 og 47 vest for Nyborg. Køen strækker sig helt ud på Storebæltsbroen.

En væltet lastbil spærrer anden juledag Fynske Motorvej i vestgående retning mellem afkørsel 46 Nyborg Vest og afkørsel 47 Langeskov. Et spor er samtidig spærret i retning mod Sjælland.

Der er ingen præcis tidshorisont i forhold til genåbning af motorvejen, men Vejdirektoratet forventer tidligst at motorvejen bliver genåbnet klokken 18.

- En lastbil er væltet i midterrabattan, og den har kastet så meget jord op, at det ene spor er spærret i østgående retning. Selve den væltede lastbil spærrer i vestgående retning, siger Torben Jakobsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Vagtchefen har endnu ikke noget overblik over, om nogen er kommet alvorligt til skade ved uheldet.

- Der er en ambulance på vej derud. Men jeg kender ikke situationen, fortalte vagtchefen kort efter ulykken var sket.

Ifølge de seneste informationer chaufføren ikke kommet alvorligt til skade.

 

 

Lang vej til genåbning

Vagtchefen kan ikke give et præcist tidspunkt for, hvornår motorvejen forventes genåbnet. Men det kan have lange udsigter.

- Lige nu foregår redningsindsatsen derude, og så finder vi senere ud af, hvad der er sket.

- Og så skal vi have flytte den her lastbil, og det kommer jo nok til at tage tid, siger vagtchefen. 

Ifølge Vejdirektoratet forventes oprydningen tidligst overstået klokken 15.

Fyns Politi opfordrer i stedet bilister i retning mod Jylland til at køre af motorvejen ved afkørsel 46.

 
 
Foto: Frederik Roland

Vagtchefen hos Fyns Politi fortæller, at der allerede kort tid efter ulykken, der sker på en af årets travleste rejsedage, er opstået rigtig lang kø på motorvejen.

- Der holder allerede mange biler i kø, siger Torben Jakobsen.

Køen strækker sig helt ud på Storebæltsbroen, hvilket har fået Storebælt A/S til at udsende en advarsel til bilister om forventet kø på Vestbroen.

Forsøger at slippe væk over marker

Rigtig mange biler holder fanget mellem afkørsel 46 og ulykkesstedet. Ifølge TV2 er visse bilister imod politiets anvisninger begyndt at køre over en mark for at komme væk fra den kilometerlange kø.

 
 
Foto: TV 2

På Twitter skriver politiet, at de nu vil forsøge at lede de mange biler tilbage, så de kan komme af andre veje videre mod vest. Samtidig advarer politiet bilisterne mod selv at begynde at vende rundt.

- De biler som holder på motorvejen fra afkørsel 46 mod vest vil blive ledt væk fra motorvejen ved hjælp af politiet. Disse biler skal IKKE begynde at køre væk fra motorvejen, før politiet giver anvisninger hertil, skriver Fyns Politi på Twitter.

Bliv hjemme i stedet

Vejdirektoratet anbefaler i stedet de bilister, der skal i vestgående retning ad Fynske Motorvej, at blive hjemme i stedet for at sidde i kø.

- Skal man i vestgående retning forbi stedet - altså mod Jylland med Fynske Motorvej - så vil jeg anbefale, at man bliver hjemme med familien i stedet for at komme ud og sidde i kø, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Brit Osted Nielsen til Ritzau.