Veteranlastbil stjålet fra mark

En veteranlastbil fra 1956 blev natten til fredag stjålet på en mark i Vormark ved Hesselager. Ejeren efterlyser nu lastbilen, der har stor affektionsværdi. Der er kun fire eller fem stykker tilbage i Danmark.

Gammel kalkbil

Lastbilen er en Mercedes 312, der i årene 1957-1966 kørte med kalk i Vormark Kalklejr. Derefter blev den sat i garage og blev først taget frem igen i 1995.

Den nuværende ejer Bjarne Radler Jørgensen spottede den på et værksted, da han var i gang med at bryde huse ned langs den nye motorvej mellem Odense og Svendborg.

Stod på værksted i 11 år

Lastbilen havde stået på værkstedet i 11 år. Den tidligere ejer fik i følge Bjarne Radler Jørgensen restaureret den gamle Mercedes for 60.000 kroner, men betalte aldrig regningen.
Derfor blev bilen stående på værkstedet, indtil Bjarne Radler Jørgensen sidste år fik lov at købe den, da værkstedet skulle lukke.

Ked af det

Det lykkedes for Bjarne Radler Jørgensen at opspore den originale indregistreringsattest hos datteren af den første ejer L. M. Kæir, og nu gik han og ventede på at få historiske plader på bilen.
Natten til lørdag blev den så desværre stjålet på hans mark i Vormark.
 
- Jeg er så ked af det og arrig, siger Bjarne Radler Jørgensen om tyveriet af lastbilen, der har en værdi af omkring 150.000 kroner.
Alligevel er det historien, der betyder mest for ham, og hans plan var, at lastbilen skulle stå som et vartegn for Vormark, hvor den kørte i kalklejren.

Hvis man har oplysninger om lastbilen, kan man ringe til Fyns Politi på tlf. 114.