I det fynske folks tjeneste

What? Axelsen med i kinesisk kærlighedsfilm

Det lyder som ren sladder. Men en ny stor kinesisk kærlighedsfilm skal optages i Nyborg. Og på statistlisten finder man blandt andre OL-bronzevinder Viktor Axelsen.

Foto: Nikolai Linares /Scanpix

På fredag begynder filmoptagelserne til "Stolen Fairytales" i Nyborg. Det er første gang, at et kinesisk filmhold vælger Danmark og Nyborg som location for filmoptagelser.

- Det er lidt vildt, lyder det fra Lisa Johansen i Lifelong Learning, der er dansk-kinesisk virksomhed. Hun er en af de lokale kræfter, der har hjulpet med at få filmholdet til Nyborg.

Grisehoved og rødt klæde

Optagelserne skydes officielt i gang på fredag præcis klokken 10.18 ved en ceremoni foran Rådhuset i Nyborg - og det sker ved at løfte et rødt klæde af et kamera. Det er en kinesisk tradition, der skal bringe held med optagelserne. 

- Og så er der også noget med et grisehoved og tre forskellige slags frugter i et særligt antal. Det er meget specielt, fortæller Lisa Johansen. 

Den primære danske partner i filmprojektet er netop den lokale virksomhed Lifelong Learning, der arbejder på brobygning inden for dansk og kinesisk kultur. 

- Det er meget vanskeligt at få kontakt til den kinesiske filmverden, men jeg arbejder sammen med en kinesisk kvinde, der har de kontakter.

Viktor med i flere scener

Virksomheden har sikret, at kineserne får et par danske statister at se i filmen, som de allerede kender fra tv. 

Læs også OL-bronze til Axelsen

Og her er den ene fynske Viktor Axelsen, der imponerede alt og alle, da han gennemførte et interview på kinesisk under OL, hvor han vandt en bronzemedalje. 

- Han har en lille rolle, hvor han egentlig er sig selv, fortæller Lisa Johansen, der dog helst ikke vil røbe mere om fynboens rolle i den store kærlighedsfilm. 

- Han er med i nogle scener, afslører hun dog. 

- Viktor går ind i dette projekt, fordi det er en god mulighed for at bruge sit kinesiske - og det er derfor, han er valgt. Samtidig kan det bygge bro mellem de mange millioner seere - og udvide vores netværk, fortæller Viktors far, Henrik Axelsen.

Nyborg bliver det fysiske omdrejningspunkt i filmen, hvor mange genkendelige locationer vil indgå, blandt andet Nyborg Slot, Nyborg Rådhus, Nyborg Marina, Vor Frue Kirke, Nyborg Kirkegård, Hotel Sinatur Storebælt, Storebæltsbroen og mange flere.

Foruden locationer i Nyborg vil der også indgå borgere fra Nyborg Kommune som statister i filmen.

Filmen optages fra 23. september – 5. oktober, og redigeres i løbet af 2016, så den er klar til visning i starten af 2017.

Filmen vises på ledende kinesiske internetportaler a la Netflix eller HBO.