Nærmer sig åbning: Sådan bliver det nye H.C. Andersens Hus anderledes

Det nye H.C. Andersens Hus bliver dobbelt så stort som det tidligere museum. Som noget nyt vil hans eventyr være i fokus. 

Der er travlt på byggepladsen ved det nye H.C. Andersens Hus i Odense, hvor man i flere år har været i gang med at bygge et nyt museum om den odenseanske eventyrdigter og hans eventyr. 

- Det bliver en hel ny måde at fremstille H.C. Andersen på. Det er noget nyt, at vi får en stor del, som vil fortælle om hans eventyr. Det var ikke noget, vi havde i det gamle museum, siger arkitekt Jan Bo Jensen, der viser det nye museum frem.

- Set i forhold til museet, der var her før, og det, der er her nu, vil det være eventyrerne, som bliver fortalt, formidlet og præsenteret, forklarer han. 

Museet åbner til sommer, og nu er håndværkerne i gang med at lægge sidste hånd på byggeriet, så museumsfolkene kan komme i gang med at sætte udstillinger op i månederne op til åbningen. 

Derfor bruges millionbeløb på H.C. Andersen

Byggeprojektet blev udtænkt i 2009, hvor visionen for et nyt og nytænkende museum blev fremlagt.

Husets areal bliver dobbelt så stort som det gamle og ender på 5.600 kvadratmeter, når det står endeligt klar. Anlægsbudgettet er på 376 millioner kroner. 

Hvorfor skal der bruges så store rammer til at fortælle om H.C. Andersen?

- Hvis hans udbredelse i verden skal ydes retfærdighed, skal det også have et udtryk, som ikke behøver være stort, men det skal være fantastisk, forklarer Jan Bo Jensen. 

- H.C. Andersen er verdensarv, for hans eventyr er kendt i hele verden, fastslår han. 

Det er endnu ikke fastlagt, præcist hvornår det nye museum åbner.