I det fynske folks tjeneste

10-0 til kommunen: Bente Hansen tilbage på Flakhaven

Efter en times møde med Ældre og Handicapforvaltningen besluttede den handicappede Bente Hansen at vende tilbage til Flakhaven for at fortsætte sin demonstration mod nedskæringer.

00:22

Bente Hansen blev indkaldt til møde i forvaltningen efter at rådmand Brian Skov Nielsen onsdag formiddag besøgte hende på Flakhaven.

- Jeg føler, at jeg er blevet lokket væk fra Flakhaven. Mødet endte 10-0 i kommunens favør, så nu vender jeg tilbage til Flakhaven, siger Bente Hansen. 

Hun begyndte sin demonstration tirsdag og har foreløbig overnattet en nat på Flakhaven, hvor kommunen har tilset hende.

- Nu bliver jeg der, for jeg gør ingen fortræd. Jeg håber bare, at jeg kan hjælpe andre, siger den stædige demonstrant.

Situation bliver fulgt tæt af rådmand Brian Skov Nielsen, men han har altså ikke kunnet forhindre, at Bente Hansen genoptager sin protest.

- Jeg kan godt forstå Bente Hansen. Det får konsekvenser for samfundets svageste, når vi skal spare 21 millioner kroner på grund af regeringens omprioriteringsbidrag, siger ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen fra Enhedslisten. 

- Alligevel er jeg naturligvis ærgerlig over, at vi ikke kom til forståelse med Bente, så hun kan komme hjem. Det er Ældre- og handicapforvaltningens opgave at skabe bedre forhold for de svage, og her sker det stik modsatte siger rådmanden. 

02:38 Luk video

Bente Hansen er onsdag eftermiddag tilbage på Flakhaven og vil indtil videre fortsætte sin enlige protest.

- Jeg har bare lyst til at ringe til min krisepsykolog, siger hun.