I det fynske folks tjeneste

100 nye boliger på havnen

Odense Kommune skaber nu grundlaget for, at endnu et stort boligprojekt kan realiseres på Stenfiskerkajen på Odense Havn.

Der skal bygges 100 nye boliger på Odense Havn.

Projektet består af mere end 100 ungdoms- og familieboliger, der skal puste nyt liv i kvarteret og havnens udvikling.

- Dette projekt vil være en stor gevinst for byen og vil betyde en enestående mulighed for at udvikle en levende og varieret bydel ved vandet. Det er et projekt med et fantastisk potentiale, som - på trods af sin størrelse - virkelig understøtter muligheden for udviklingen af området i og omkring havnepladsen. Det er helt i tråd med den vision, vi har for realiseringen af havneområdet som et nyt attraktivt byområde for både beboere og byens borgere, siger rådmand Jan Boye.

Sammen med Nordatlantisk Hus vil boligprojektet skabe en attraktiv indgang til Byens Ø, som er et af de helt store udviklingsprojekter på Odense Havn.

Mere end 100 nye boliger

Projektet omfatter på nuværende tidspunkt 59 ungdomsboliger, 14 familieboliger samt 30 privatfinansierede familieboliger.

Projektet udspringer af et partnerskab mellem Odense Kommune, Boligforeningen Højstrup og grundejeren Odense Havneudvikling II A/S, som skal få det hele til at gå op i en højere enhed.

Det samlede aftalegrundlag er endnu ikke på plads, men projektets endelige form og rammer forventes klar i løbet af september/oktober.