12-årige Sille klar til at blive en ny Wozniacki

Smash: Talentfuld Odensepige tør drømme de helt store drømme om en fremtid på tennisbanen

Hvis man vil være verdens bedste tennisspiller, skal man ikke bare have talent, man skal også have viljen til rigtig mange timer på træningsbanen. Og den vilje har 12-årige Sille Larsen fra Fruens Bøge Tennisklub i Odense.

- Jeg drømmer selvfølgelig om at blive verdens bedste, siger hun.

Sidste år blev hun Danmarksmester for U-12-piger, og i morgen går hun efter samme titel for U14-piger ved ungdomsdanmarksmesterskabet i Marienlystcentret.

- Jeg vil selvfølgelig bare gøre mit allerbedste og så se, hvad der sker.

For at nå sit mål træner hun op mod 20 timer om ugen i klubben og på ungdomslandsholdet. Det har konsekvenser både i forhold til skolen og kammeraterne.

- Jeg har det fint med, at jeg ikke ser dem, men jeg ser dem selvfølgelig ovre i skolen, og der hygger vi og snakker sammen. Men jeg ser dem ikke i fritiden eller noget, det har jeg ikke tid til.

Men for hende er det prisen værd.

- Jeg glæder mig hvert øjeblik, til jeg skal ud på banen. Også i skolen. Det er det eneste, jeg tænker på. Det er bare, hvornår jeg skal ud og spille.

Jeg kan rigtig godt lide det. Det er det eneste, jeg synes er spændende. Det er at træne, lyder det fra den målrettede 12-årige.

Og hun er på rette spor, fortæller tidligere landstræner Morten Christensen:

- Det er vigtigt, at de allerede som 10-12-årige begynder at tage deres sport seriøs og begynder at tilrettelægge et forløb her over de næste fire-fem år, hvis de skal udvikle sig som professionelle tennisspillere. Det kræver altså, at man nu begynder at have daglig træning og fysisk træning.