120 har brug for Odenses "Tag-over-hovedet-garanti"

Der er stort pres på Odenses studieboliger. Et stigende antal studerende må gøre brug af kommunens "Tag-over-hovedet-garanti".

Det er studiestarttid, og det betyder at mange unge er på boligjagt.

To af dem er Maja Daugaard og Juliane La Cour, der lige er startet på Syddansk Universitet i Odense - men de må pendle hver dag til og fra Vejle.

- Jeg har været skrevet op siden 11. januar til 2-300 boliger, og jeg har endnu ikke hørt noget, siger Maja Daugaard.

Men kollegieboligselskabet i Odense oplyser, at alt er udlejet, og ventelisten for at få en kollegie bolig er lang. I alt 440 studerende venter lige nu på at få tilbudt en bolig i selskabet. Det er En stigning på 5 til 10% i forhold til sidste år.

Hvis man ikke har mulighed for at vente på, at der dukker en studiebolig op, kan man benytte sig af Odenses tag-over-hovedet-garanti. I år er garantien benyttet 120 gange. Det er næsten dobbelt så mange gange som sidste år, hvor 66 gjorde brug af den.

- Der er ikke noget at klage over - jeg har et sted at sove, siger Ditte Marie Andersen, der har fået et værelse i en nedlagt institution på Skibhusvej via "Tag-over-hovedet-garantien".

Politikerne i Odense erkender, at det er et problem, at byen har svært ved at skaffe nok boliger til de mange nye studerende. De håber, at det private marked vil være med til at afhjælpe boligmanglen, men vil også selv prioritere det politisk.

- Jeg har sammen med borgmesteren været ude at sige, at der skal sættes flere penge af til almennyttigt ungdomsboligbyggeri i det kommende budget, siger By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til TV 2/FYN.