I det fynske folks tjeneste

16-årig giver DSB-ansat slag i hovedet

En 16-årig dreng er sigtet for vold mod tjenestemand efter at have slået en DSB-ansat i ansigtet.

16-årig dreng faldt i søvn i toget og bliver vækket af en DSB-ansat, som drengen slår ud efter. Foto: Kim Matthai Leland/Rigspolitiet

Torsdag formiddag var en mandlig DSB-ansat udsat for vold på Odense Banegård Center. Den ansatte bad en 16-årig dreng om at forlade toget, da det havde nået sin endestation og derfor ikke kørte videre.

Læs også Brutalt overfald på banegården: Mand trampet i ansigtet

- Drengen skulle fra København til Slagelse, men falder så i søvn i toget og ender i Odense. Han får en bøde og bliver lettere forvirret og slår så ud efter den DSB-ansatte, fortæller politiassistent i Fyns Politi Poul Hollensted til TV 2/Fyn.

Voldssigtelse

Den 16-årige reagerede aggressivt og slog kasketten af manden og gav ham et slag i ansigtet. Det resulterede i, at den ansatte blev rød fra kindbenet og ned over højre øre samt højre side af halsen. Politiet ankom hurtigt efter til gerningsstedet.

Læs også Teenagere overfaldt 27-årig på Skibhusvej

- Vi får anmeldelsen telefonisk fra et vidne, der har overværet episoden. Vi sender en patrulje, som ankommer kort efter og træffer en DSB-ansat, som kan udpege gerningsmanden. Drengen står under en tunnel ved perronen, siger Poul Hollensted.

Den 16-årige blev efterfølgende anholdt på Odense Banegård Center og kørt til afhøring. Kort efter blev han løsladt med en sigtelse for vold mod tjenestemand i funktion.

Den ansatte har det efter omstændighederne godt og har ikke alvorlige fysiske mén.