I det fynske folks tjeneste

OFF 17: Tanisha fortæller om det barske liv i Bronx

Normalt bor Tanisha Lambright i det fattige kvarter i Bronx. Men i disse dage er hun i Odense sammen med skuespillere og filminteresserede fra hele verden.

00:29

28-årige Tanisha Lambright voksede op i Bronx. I en af de bydele hvor tilværelsen er fattig, hvor man drikker for meget alkohol, og hvor kvinderne må bruge poser på barnenumserne, når de ikke har råd til bleer. 

Nu er hun i Odense. Hun spiller med i fiktionsfilmen Hold Me Down, der beskriver den barske tilværelse for unge kvinder i Bronx. TV 2/Fyn møder hende få timer før visningen på filmen. 

- Det er anderledes her. Alle er søde og accepterende. Og de tager godt imod filmen ind til videre, siger hun med en tyk østamerikansk accent. 

Tanisha Lambright er ikke den eneste, der kommer til Odense fra udlandet. Det er velkendt, at man på festivalen kan opleve film fra hele verden. Men Odense Internationale Filmfestival er også blevet et krydsfelt for internationale filmskabere, skuespillere og filminteresserede.

Et sted, hvor man kan dele film, læring og oplevelser på tværs af en masse forskellige kulturer.

Læs også Fra Odense til Hollywood: De skal finde filmfestivalens Oscar-håb

Skuespiller ved et tilfælde 

Tanisha Lambright blev opmærksom på, at den svenske instruktør Niclas Gillis ville lave en film om kvinderne i Bronx ved et tilfælde. Hun gik til audition, blev fanget af historien, og fik en mindre rolle i filmen.

- Filmen portrætterer det hele. Og så er den med rigtige mennesker. Niclas kom til Bronx og castede ægte mennesker. Så alle i filmen har oplevet den tilværelse, siger Tanisha Lambright.

Det er nu tre år siden, at hun mødte instruktøren Niclas Gillis. Og siden er det gået stærkt:

- Filmen blev en slags terapi for mig. Siden er jeg vokset, og filmen er blevet en slags vej ud for mig. Nu føler jeg mig god og stærk, siger hun og fortsætter:

- Jeg føler, at jeg er kvindernes stemme. Jeg har rent faktisk levet livet, og nu vil jeg repræsentere hele Bronx. Det skal give dem håb. 

Efter en uge i Odense er Tanisha Lambright blevet beriget med netværk, inspiration, og en helt særlig vilje:

- Når jeg kommer tilbage, skal jeg være skuespiller. Når man møder folk som Niclas, skal man gøre noget ved det. Jeg skal ikke tilbage til mit gamle liv, siger hun.