I det fynske folks tjeneste

18-årig bag støttearrangement for Haiti

200 gæster med hver 200 støttekroner. En gourmetkok, en landskendt stand-up-komikker og direktøren for Læger uden grænser. Alle var samlet da 18-årige Francesca Alesci søndag holdt støttearrangement for ofrene på Haiti.

02:05

Francesca Alesci på scenen ved velgørenhedsarrangementets start

1 af 4

Støttearrangementet er en skoleopgave på Rudolf Steiner Skolen i Odense, og blev stablet på benene før det katastrofale jordskælv på Haiti. Nu har arrangementet fået en hel ny dimension.

- Jeg håber, at vi kan samle 30.000 kroner ind til Haiti i dag, siger Francesca Alesci.

Alle deltagere i arrangementet betaler 200 kroner for at overvære showet, der blandt andet byder på underholdning af stand-upperen Sebastian Dorset.

Bufféen er kreeret af kokken Jonathan Petersen, der arbejder på Restaurant Kvægtorvet.

Den unge elev har fået en lang række sponsorater fra både private og virksomheder til sit velgørenhedsarrangement, som hun har arbejdet med siden før sommerferien.

- Dette er den praktiske del af min opgave om lægegerningen, og jeg håber, at det kan inspirere andre til at gøre noget for nødlidende. Verden er så ulig, så jeg synes det er vigtigt at gøre noget, fortæller den 18-årige arrangør.

Blandt gæsterne var også direktør for Læge uden grænser.

- Vi er meget taknemmelige over, at nogen er villige til at hjælpe os på denne måde, og jeg er meget imponeret over det arrangement den unge pige har fået stablet på benene, siger dirketøren for Læger uden grænser, Michael Gylling Nielsen.

Overskuddet fra arrangementet ryger direkte i katastrofekassen hos Læger uden grænser, og lige nu går alle penge til Haiti selvom der også er mange andre nødlidende i verden.

- Jeg synes dette er et supergodt eksempel til efterfølgelse og jeg er ret sikker på at mange vil følge op og lave lignende arrangementer, siger Michael Gylling Nielsen.