I det fynske folks tjeneste

19-årig kørte 15-årig ned i kokain-rus

Der var både kokain og cannabis involveret i ulykke, hvor en 15-årig dreng fik alvorlige skader i hovedet. 19-årig er blevet frataget kørekortet i tre år og seks måneder.

Ulykken skete i krydset Middelfartvej og Elmelundsvej i Odense.

Retten i Odense har afsagt dom i en noget speciel færdselssag. I sagen blev en nu 19-årig mand dømt for at køre en 15-årig dreng ned.

Det specielle er, at den dømte var under indflydelse af kokain, da ulykken skete. Og den 15-årige dreng var påvirket af cannabis.

Den 19-årige mand, som er fra Middelfart, blev idømt fire måneders fængsel. Dommen blev gjort betinget med vilkår om, at han blandt andet skal afvikle 100 timers samfundstjeneste. 

Læs også 15-årig alvorligt kvæstet ved trafikulykke

Han blev endvidere idømt en bøde på 4.000 kroner og fik frakendt førerretten i tre år og seks måneder.

Uheldet skete mandag 22. maj klokken 22.12. Her kom den dømte kørende i høj fart ad Middelfartvej i Odense og påkørte i krydset ved Elmelundsvej den 15-årige.

Den 15-årige kørte på sit skateboard over for rødt lys og blev ramt. Den 15-årige fik alvorlige skader i hovedet og blev bragt til Odense Universitetshospital.

Dom nummer to

Retten benyttede sig samtidig af chancen for at dømme den 19-årige for en anden trafikforseelse. Her benyttede den 19-årige nødsporet på motorvejen ved Nørre Aaby til at overhale en lastbil indenom.

Den dømte modtog dommen.