I det fynske folks tjeneste

1.g’ere fra Odense vandt landsdækkende talentkonkurrence

En cykelgadget indbragte to unge gymnasieelever førstepræmien. Safebike skal sikre færre cykeluheld i trafikken

Safebike skal sikre færre cykeluheld på grund af uopmærksomhed i trafikken.

Vincent Olesen og Anders Østerby fra 1. A på Odense Tekniske Gymnasium har vundet førstepræmien på 15.000 kroner og en rejse til Los Angeles for en interaktiv cykelgadget, SafeBike, som skal sikre færre cykeluheld i trafikken. Præmien i den landsdækkende talentkonkurrence Unge Forskere blev overrakt af Prins Joachim og Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Artiklen fortsætter under videoen.

- Projektet løser et relevant og stigende problem med cyklisters manglende koncentration i trafikken, som følge af den øgede brug af smartphones under kørsel, lød det bl.a. fra juryen.

Finalen i Unge Forskere blev afholdt i går i København i Forum. Den blev fulgt med spænding på lærerværelset og i klasseværelserne på Odense Tekniske Gymnasium, hvor man spændt fulgte kammeraterne, der havde fundet vej til finalen i kategorien ”Technology”.

- Det er dermed yderst imponerende, at de i første omgang kvalificerede sig til finalen blandt et stort felt af mere erfarne gymnasieelever, men at de også løb med 1. pladsen slår blot en tyk streg under de to unge drenges talent inden for innovation og teknologisk udvikling, skriver Odense Teknisk Skole i en pressemeddelelse.

Elever fra Odense Tekniske Gymnasium snuppede desuden også 3. pladsen i samme kategori samt SceinceTalenter’s Innovationspris 2016. 3. pladsen på 8.000 kr. samt en rejse til Beijing gik til Annemette Victoria Laursen Vig fra 2. I og Marcus Enghoff Hesselberg Grove fra 3. A. De vandt for et stødarmbånd, som skal hjælpe såkaldte cuttere med at trappe ud af deres afhængighed.

SceinceTalenternes Innovationspris på 10.000 kr. gik til Kasper Snæver Andersen, Laurits Hjorth og Patrick Jørgensen fra 3. I fra Odense Tekniske Gymnasium for en forbedring af udstyr, som skal sikre soldater mindre blødninger efter krigsskader.