I det fynske folks tjeneste

20-årig har taget dirigentstokken i OB: Jeg trives rigtig fint med ansvaret

OB's 20-årige midtbanespiller Jens Jakob Thomasen har i denne sæson fået et stort gennembrud i Superligaen. Han er optimist inden søndagens møde med Sønderjyske.

00:25

Video: Claus Fisker / Scanpix

Efter en forrygende start på forårssæsonen kan OB-truppen nu se frem mod søndagens hjemmekamp mod Sønderjyske, som de ikke har vundet over siden 2013.

En af de OB-spillere, der har imponeret i de første kampe i forårssæsonen, er den unge spilfordeler Jens Jakob Thomasen. Han har spillet i OB, siden han som 11-årig skiftede fra Sanderum. 

Hans gode form i foråret blev onsdag belønnet med en plads på Danmarks U20-landshold. 

- Det er selvfølgelig et skulderklap hver gang, man bliver udtaget, siger Jens Jakob Thomasen.

Og skulderklap har han fået masser af i de seneste uger. OB har fået en stærk start med to flotte sejre og et enkelt point ude mod Horsens, og en af de spillere, der er trådt frem og har taget ansvaret, er den blot 20-årige midtbanespiller. 

Læs også Målfest i Odense: OB slår AaB med 4-0

- Jeg har fået noget mere ro på mit spil og er mere opmærksom på, hvad min rolle er. Jeg tror, at det går godt, fordi jeg får den frihed og den plads, der skal til for at gøre det, jeg er god til. Og det er at få lavet noget spil frem ad banen, siger Jens Jakob Thomasen.

Izunna nemmere at spille sammen med

Han er godt klar over, at der hviler et stort ansvar på ham, for at OB's offensive spil hænger sammen og bliver målsøgende.

- Det er klart, at med midtbanekonstellationen (Thomasen og Izunna, red.) så er det mig, der skal sørge for, at spillet bliver skubbet frem, så det er på mine skuldre, og det er jo gået fint indtil videre, siger Odensedrengen Thomasen.

I sine første 33 seniorkampe i den stribede OB-trøje spillede han hovedsageligt sammen med hollandske Mohamed El Makrini, som OB solgte i januars transfervindue.

Læs også Jóan Símun Edmundsson: Kritikken fik os til at rykke tættere sammen

Siden El Makrinis skifte er Jens Jakob Thomasen, der fik sin fodboldopdragelse i Sanderum, vokset betragteligt.

- Der er nok ikke en direkte forbindelse, men det er klart, at 'Mo' (Mohamed El Makrini, red.) var en dygtig spiller for os. Han var enormt dygtig til at få ryddet op, men han var også lidt uortodoks i sin måde at forsvare på i forhold til, at man har styr på, hvor man har hinanden. Der er Izunna mere disciplineret, og man har mere styr på hans position. Så han er på sin vis nemmere at spille sammen med, siger Jens Jakob Thomasen.

Udlandet venter - måske

Han har i alt spillet bare 36 kampe for OB, men alligevel bliver der allerede nu talt om, at der venter en stor karriere forude for den unge fynbo. Selv afviser han dog umiddelbart at tale om sine egne fremtidsplaner.

- For os handler det om point og om at spille hver kamp som en mulighed for at få point. Det er mit eneste fokus i første omgang. Men selvfølgelig har jeg ambitioner og drømme om det store udland. Det tror jeg, at alle danske spillere har. Men jeg tror også, at med fokus på næste kamp og næste træning, så er det også noget, som vil komme mere naturligt, siger Jens Jakob Thomasen. 

Læs også Minut for minut: OB tæver Randers 3-0

OB's næste opgave venter på søndag, hvor Superligaens øjeblikkelige nummer fem, Sønderjyske, kommer på besøg i Odense. Thomasen ser gode muligheder for, at OB kan fortsætte den positive udvikling, som holdet har været inde i i de seneste kampe.

- Jeg tror, vi har gode chancer. Sønderjyske har ændret lidt stil. De har fået ny træner, de har skiftet lidt ud i truppen. Det er noget af det, vi forbereder os på; at det er en anden slags hold, end det vi er vant til at møde. Men jeg tror, vi har fine muligheder. Især med vores seneste effektivitet og fremgang i spillet. Så skal jeg også bare lige have lagt nogle mål på hylden, det ville være rart, siger Jens Jakob Thomasen. 

04:51 Luk video