I det fynske folks tjeneste

20-årig rumæner anholdt for kobbertyveri fra byggeplads

En 20-årig mand fra Rumænien er sent torsdag aften blevet anholdt på en byggeplads i Odense. Politiet mistænker ham for at ville stjæle kobber

Foto: Per Frank Paulsen

En nabo til en byggeplads på Østerbro i Odense blev torsdag aften opmærksom på, at der luskede en grupper personer rundt på den mørklagte byggeplads.

Han kontaktede derfor den entreprenør, der er i færd med at rive bygninger ned på pladsen, og fortalte om de ubudne gæster.

- Han kontaktede så os klokken 20.23, og vi sendte så en patrulje derud, siger vagtchef ved Fyns Politi, Søren Frederiksen.

Da politiet nåede frem, var gruppen dog lusket af igen.

Kort før klokken 23 er gruppen dog tilbage igen, og entreprenøren kontakter igen politiet.

- Anmelderen kan på sin videoovervågning af pladsen se, at der er personer på pladsen. Så vi sender en hundepatrulje derud igen, siger Søren Frederiksen.

Og denne gang var der bid - nærmest bogstaveligt talt. For patruljen kan se, at der er nogen på pladsen, så de slipper hunden løs.

- Den fanger en yngre mand, der prøvede at løbe væk, og patruljen ser også, at yderligere mindst en person stikker af fra byggepladsen, siger Søren Frederiksen.

Manden er en 20-årig mand af rumænsk afstamning, der lige nu sidder på politigården i Odense. Ifølge vagtchefen har personerne umiddelbart forsøgt at stjæle kobber fra byggepladsen, men om det er lykkes, ved politiet endnu ikke.

Hvad der skal ske med den 20-årige, arbejder politiet fredag eftermiddag på. 

Læs også Fire store papegøjer stjålet fra Odense Zoo