20 millioner kroner skal styrke bystoltheden

At skabe stolthed over Odense vil være det vigtigste kriterie, når Odense Kommune de kommende uger uddeler 20 millioner kroner til markante events.

Byrådet i Odense har afsat 20 millioner kroner til events, der skal være med til styrke væksten i Odense. Endnu har politikerne ikke besluttet, hvilke events, der skal sættes i værk.

Indtil 22. marts modtager kommunen forslag og gode ideer til projekter, der kan blive ført ud i livet af det offentlige-private partnerskab, der er blevet døbt Odense&Co.

Men politikerne er ved at lægge sig fast på, hvad det er de gerne vil have ud af de kommende events i Odense, og det vigtigste kriterie for at få del i eventsmillionerne bliver at eventen kan skabe såkaldt "bystolhed".

I følge borgmesterforvaltningen er bystolhed en event, der er veltilrettelagt, giver kvalitetsoplevelser, større synlighed og styrker samarbejder på tværs i byen.

Samtidig skal de kommende events skabe synlighed om Odenses styrker, finde sted lokalt og være drevet af lokale kræfter og gør Odense synlig både før, under og efter eventen. Endelig skal eventen skabe samfundsmæssig værdi for Odense.

De kommende uger vil Odense&Co annoncere efter event og gå i dialog med kultur, erhvervs- og uddannelsesliv i byen.

Endelig ansøgningsfrist for at lave en støttet event i Odense bliver 22. marts.