I det fynske folks tjeneste

24-årig dømt for trusler: Sendte video fra toilet på fynsk skole

24-årig studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense er dømt for at sende en Snapchat-video, der kunne fremkalde alvorlig frygt for andres liv og helbred.

Manden er blevet blevet idømt samfundstjeneste. Foto: Alexander Aagaard

En 24-årig mand blev tirsdag dømt ved Retten i Odense for at have fremsat alvorlige trusler.

Det sker på baggrund af, at han i maj 2017 sendte en Snapchat-video til to af sine klassekammerater på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense.

Læs også 13-årig dreng truer sig til cigaretter med luftpistol

Den var optaget på skolens toilet og viste manden filme sig selv i spejlet, mens han tog ladegreb på en pistol og stak den ned i bukselinningen. Og det er noget, man ser alvorligt på, fortæller anklager hos Fyns Anklagemyndighed Maria Blomsterberg.

- Især set i lyset af det, der er sket i andre lande, hvor man har hørt om skoleskyderier. Så når nogen optager en video af sig selv på en skole med noget, der minder om en rigtig pistol, er man nødt til at tage det meget alvorligt, siger hun til TV 2/Fyn.

Opdagede pistol i taske

De to klassekammerater, der modtog videoen, havde først ikke reageret på det, men ifølge anklagemyndigheden var der blevet talt om det. Nogle dage efter blev nogen i klassen opmærksomme på, at den 24-årige havde en pistol i tasken.

Det viste sig senere at være en hardball pistol, men de studerende blev bange, og efter skolens ledelse var blevet underrettet, blev politiet alarmeret. 

Læs også Dramatik i gågaden: Mand viftede med pistol

Et politihold mødte derefter op og anholdt manden på skolen.

Kun dømt for at sende video

Den 24-årige er dog udelukkende dømt på baggrund af videoen, da selve fremsendelsen var egnet til at fremkalde alvorlig frygt for andres liv og helbred.

Manden har accepteret dommen, der lød på 40 dages fængsel betinget af samfundstjeneste. Møder han ikke op til samfundstjenesten, der skal afvikles det kommende år, risikerer han fængsel.