240 boliger opføres ved letbane-endestation

240 bæredygtige boliger vil dukke op på tidlligere industrigrund i Hjallese.

Inden årets udgang går AG Gruppen A/S i gang med, at bygge 240 bæredygtige boliger på en tidligere industrigrund i Odensebydelen Hjallese.

Ejendomsvirksomheden har købt en cirka 27.000 kvadratmeter stor tidligere industrigrund, hvor firmaet Jorgensen Engineering lå.

Grunden ligger ud til Svendborgvej og omkranses af Egelundsvej, Stationsvej og Hjallesegade.

Projektet er navngivet Admiralens Have, og er opkaldt efter den have, der hørte til portnerboligen til den gamle maskinfabrik på grunden.

Projektet består af to- og fireværelses lejligheder samt rækkehuse i to plan. Det er tegnet af Arkitema Architects, og ifølge AG Gruppens administrerende direktør Robin Feddern, er det sjovt for virksomheden, at være en del af sin hjembys udvikling:

- Odense gennemgår disse år en spændende udvikling mod at blive en bæredygtig storby. Vi synes, det er sjovt at være en del af denne udvikling af vores hjemby, og med vores nye projekt i Hjallese giver vi byen 240 nye, bæredygtige boliger, hvor der ud over den indre kvalitet i boligerne i høj grad også er tænkt over livet mellem husene, siger Robin Feddern.

Projekteringsarbejdet igangsættes nu, meddeler AG Gruppen.
Projekteringsarbejdet igangsættes nu, meddeler AG Gruppen.
Foto: AG Gruppen/PR

Letbanestop uden for døren

Robin Feddern tilføjer, at projektet giver mulighed for at bo i en ny, moderne bolig tæt på midtbyen, men samtidig i pagt med naturen og med letbanestop - i dette tilfælde Hjallese Station - lige uden for døren.

Udover at boligerne bliver opført bæredygtigt får det kommende kvarter en naturlegeplads, en sø til opsamling af regnvand og beplantning, som skal danne rammerne for mødesteder for både børn og voksne.

Lokalplanen er netop godkendt, og projekteringsarbejdet igangsættes med det samme. AG Gruppen forventer desuden byggestart sidst på året, og de første boliger forventes at stå færdige medio 2023.