I det fynske folks tjeneste

25-årig mand jagtede likes: Sendte trusler mod SDU

En 25-årig mand fra Odense har over for Fyns Politi erkendt, at det var ham, der søndag aften sendte en trussel mod ansatte og studerende på SDU. Manden blev anholdt mandag aften.

00:40

Video: Anders Høgh

”Jer der går på SDU, bliv hjemme i morgen. Bare et hint”. Teksten var ledsaget af en emoji af en pistol.

Sådan lød den besked, som Fyns Politi søndag aften blev informeret om, var blevet postet på det sociale medie Jodel.

Efterforskningen fulgte opslaget tilbage til det medie, hvor det var skrevet fra, og dermed kunne politiet finde frem til gerningsmanden.

Gerningsmanden er en 25-årig mand fra Odense, der nu er blevet anholdt og sigtet for trusler.

Trusler bliver taget alvorligt
Den 25-årige har til politiet fortalt, at opslaget var ment som en spøg for at se, hvor mange likes, han kunne få. Jodel er et socialt medie, hvor man anonymt kan lave opslag via en app, og hvor det netop handler om at få mange likes.

Jodel er oprindeligt tysk og henvender sig primært til universitetstuderende. 

- At fremsætte trusler er ikke noget, politiet opfatter som sjovt – uanset hensigten eller mediet. Derfor gik vi også målrettet efter at finde frem til gerningsmanden. Trusler skaber stor utryghed, det gjorde denne også. Vi havde derfor også politi ude i området ved SDU, indtil vi havde anholdt gerningsmanden, siger politikommissær Michael Lichtenstein fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Han opfordrer til at tænke sig grundigt om, inden man i kådhed overvejer at skrive ting på nettet, som andre – herunder politiet – kan opfatte som en trussel.

Kan give fængsel og erstatningskrav
Den 25-årige mand er efter endt afhøring løsladt igen. Han er sigtet efter straffelovens paragraf 266, der handler om at fremsætte trusler, der er egnet til at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd.

Strafferammen er fra en bøde op til 2 års fængsel.

Her til kommer, at der i forbindelse med sager om fremsættelse af trusler kan følge meget store erstatningskrav, hvis det vurderes,at det er nødvendigt at lukke områder eller bygninger for adgang.