I det fynske folks tjeneste

26-årig mand mistænkt for drab på fynbo

Sydøstjyllands Politi mener, at en 26-årig mand af afghansk herkomst onsdag aften dræbte en 31-årig mand fra Odense i Vejle.

Vestergade i Vejle var torsdag spærret, mens politiet søgte efter spor

Ifølge Sydøstjyllands Politi mødtes den formodede gerningsmand og to andre med den 31-årige odenseaner i Vestergade i Vejle efter aftale omkring klokken 19.30 onsdag aften.

Her blev den 31-årige, der havde relationer til banden, Black Army, stukket i halsen med en kniv, som politiet mener blev ført af den 26-årige.

Kniven er senere blevet fundet sammen med en skarpladt pistol et stykke fra gerningsstedet.

Foreløbig tyder det på, at drabet var planlagt, og at motivet er narkogæld, som gerningsmanden ikke var i stand til at betale.

Sydøstjyllands Politi fortsætter arbejdet med at efterforske sagen med henblik på at kunne retsforfølge den 26-årige og eventuelt hans to formodede medgerningsmænd, hvoraf den ene menes at være den 26-åriges bror på 22 år.

På grund af offerets relation til Black Army besluttede politiet onsdag aften at sikre, at der ikke skulle opstå yderligere bandeuro.

Det skete ved at postere betjente forskellige steder i Vejle, ved Black Armys klubhus på Nyborgvej i Odense og ved i samarbejde med Fyns Politi at overvåge og kontrollere trafikken på begge Lillebæltsbroer.

Ifølge Fyns Politi stødte de på flere medlemmer af Black Army, men ingen af dem var bevæbnet.

Overvågningen af broerne ophørte natten til torsdag men kan blive genoptaget, hvis politiet finder det nødvendigt.