I det fynske folks tjeneste

28 elever i nye klasser i Odense

Klasserne i folkeskolen i Odense bliver større de kommende år. For at spare penge vil kommunen tillade op til 28 elever i nye klasser.

01:34

Fremover skal der være endnu flere elever i de odenseanske folkeskoleklasser

1 af 2

I dag opererer Odense Kommune med en såkaldt delingsfaktor på 26 elever. Det betyder, at skolerne ved indskrivning skal dele klasserne, så der højest er 26 elever i hver klasse.

Børn- og Ungeforvaltningen foreslår, at denne faktor til næste år bliver hævet til 28. Det betyder fx, at en skole til næste år kan nøjes med at lave to klasser med 28 elever i hver, hvis der er indskrevet 56 elever, mod tre klasser som reglerne er nu.

Børn- og Ungeforvaltningen har beregnet, at det samlede antal klasser i kommunen dermed vil falde fra 824 til 787, og det betyder, at der kan nedlægges 24 lærerstillinger og spares 20 millioner kroner årligt.

- Det er ikke en rar beslutning at træffe, men vi er tvunget til at kigge på, hvor vi kan spare penge de kommede år, siger byrådsmedlem Mai Henriksen fra De Konservative.

Som kompensation for de større klasser, er det meningen, at en del af den årlige besparelse skal bruges til holddeling og undervisningsassistenter i elever med mange elever.

- Jeg synes, at det er en rigtig dårlig ide. I en tid, hvor vi taler om at forbedre vores resultater i forhold til pisa-undersøgelser, så er løsningen ikke at proppe flere elever ind i klasserne, siger skolebestyrelsesformand Bente Lindholm Sørensen fra Skt. Klemmens Skole.

Hvis politikerne på tirsdag godkender de nye klassestørrelser, får det ingen betydning for de klasser der bliver berørt af skolelukningerne, da klasserne på de nedlagte skoler, bliver flyttet samlet til de nye skoler.