34-årig ville straffe offer for pædofili

En 34-årig blev lørdag fængslet i fire uger ved Retten i Svendborg, efter at en 64-årig mand blev dræbt lørdag.

Den 34-årige kvinde, der lørdag ringede til politiet og fortalte, hun havde dræbt sin 64-årige kæreste, blev ved et grundlovsforhør i Svendborg fængslet i fire uger.

Hun nægter sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge. Under grundlovsforhøret forklarede kvinden om sit motiv, at hun havde hørt, at den 64-årige var pædofil, og at hun derfor ville straffe ham.

Manden blev lørdag morgen dræbt i sin lejlighed i Odense med flere knivstik og stump vold. Kort efter den 34-årige havde ringet til politiet, blev hun anholdt foran ejendommen.

- Kvinden hører i omgangskredsen, at manden er kendt som pædofil, og dem kan hun ikke fordrage. I nattens løb drikker hun sig tilsyneladende mod til, inden hun angriber manden med en kniv og et koben, forklarer vicepolitikommissær Jack Liedecke ved Fyns Politi.

Kvinden var påvirket af alkohol, da hun blev anholdt. Både offer og drabskvinde tilhører tilsyneladende et misbrugsmiljø i Vollsmose-området.

Politiet har ikke umiddelbart viden om drabsofferets eventuelt pædofile baggrund.

Det står heller ikke klart for politiet, hvor meget de to i sagen reelt var kærester. Den 34-årige kvinde havde dog den seneste uges tid lånt et værelse hos manden.

Kvinden har erkendt at have stukket manden otte-ti gange med kniven og slået et tilsvarende antal gange med kobenet.

Den dræbte mand var i live, da politi og ambulancepersonale kom til stedet, men afgik kort efter ved døden.

Der blev i retten truffet afgørelse om, at kvinden skal mentalundersøges.

Jack Liedecke oplyser, at man nu skal arbejde videre med de tekniske undersøgelser, der er foretaget, ligesom der skal tales med en del personer, blandt andet i forbindelse med at kvinden havde drukket med nogle personer i en anden lejlighed før drabet.