I det fynske folks tjeneste

370 flyttes: Ansatte skal skabe udvikling og tryghed i Vollsmose

Flere hundrede kommunalt ansatte skal være med til at skabe udvikling og tryghed i Vollsmose, når deres arbejdsplads flytter til bydelen.

00:22

Ældre- og Handicapforvaltningen flyttede til Vollsmose mandag. Målet er, at de mange lokale arbejdspladser skal være med til at udvikle området. - Der er mange ting, der skal falde på plads, og det er det, vi forsøger at få styr på lige nu, siger Camilla Aagaard, der er assisterende rehabiliteringsrådgiver i Odense Kommune. Video: Ole Holbech

Flyttekasser med planter og kontorartikler blev mandag læsset af ved det, der tidligere udgjorde Humlehaveskolens lokaler i Vollsmose.

Her skal 235 ansatte i Ældre- og Handicapforvaltningen finde sig til rette i den kommende tid. 

Læs også Haveforening: Diskrimination af indvandrere var en nødløgn

- Der er mange ting, der skal falde på plads, og det er det, vi forsøger at få styr på lige nu, siger Camilla Aagaard, der er assisterende rehabiliteringsrådgiver i Odense Kommune.

De flere hundrede nye arbejdspladser skal være med til at sætte skub i bydelens positive udvikling. Udover Ældre- og Handicapforvaltningen skal Beskæftigelse- og Socialforvaltningen også flytte. I alt kommer 335 nye kommunale arbejdspladspladser til området, hvor 500 kommunalt ansatte allerede arbejder.

Arbejdspladser skal skabe tryghed

Udover Ældre- og Handicapforvaltningen rummer Humlehaveskolens tidligere bygninger også ungdomscenteret Camp U. Håbet er, at man med arbejdspladser og aktiviteter kan skabe mere liv og tryghed i det udsatte boligområde. 

- Vi har en ambition om at ændre Vollsmose fra at være et udsat boligområde til at være en levende bydel. Det skal flytningen af de mange kommunale medarbejdere være med til, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Den slags initiativer vinder indpas i flere lignende områder. 

- Det handler om at se de udsatte boligområder som en del af byen i stedet for at lade områderne lukke sig om sig selv. De mennesker, der bor i de udsatte boligområder, skal have en større berøringsflade med byen udenom, ligesom byen også skal række ind i boligområdet, siger seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut, Marie Stender, i en pressemeddelelse.

Da den nye ghettoliste blev offentliggjort 1. december var Vollsmose endnu en gang på listen.

Læs også Utryghed i Vollsmose: Godt naboskab er afgørende for at få folk til at føle sig trygge

00:45

De mange kommunale job skal være med til at ændre Vollsmose, fortæller Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S):

Luk video

Så mange flytter

I alt 370 medarbejdere får ny arbejdsplads i Vollsmose.

 

I december 2019 og januar 2020 flytter Odense Kommune flere medarbejdere til Vollsmose.

 • Ældre- og Handicapforvaltningen flytter cirka 205 medarbejdere til Vollsmose + flytter 30 medarbejdere internt i Vollsmose
 • Beskæftigelse- og Socialforvaltningen flytter cirka 135 arbejdspladser til Vollsmose

De nye arbejdspladser supplerer de mange kommunale arbejdspladser, der allerede er i Vollsmose.

 • Der er cirka 500 kommunale arbejdspladser på kontorer i Birkeparken og Egeparken, blandt andet Børn- og Ungeforvaltningen, IT & Digitalisering og Beskæftigelses- og Socialforvaltningens ydelsesafdeling.
 • Dertil kommer et stort antal medarbejdere på kommunale tilbud i Vollsmose såsom skoler, daginstitutioner, fritid og kultur samt sundhed og rehabilitering.

De nye arbejdspladser er på Vollsmose Allé 20, ved VIVO og i Egeparken 2A.

 

Odense Kommune har omdannet en del af Vollsmose Allé 20, så det udover Ungdomscenter også indeholder arbejdspladser for Ældre- og Handicapforvaltningen.

Der er tale om, at Ældre- og Handicapforvaltningen flytter cirka 235 medarbejdere til Vollsmose Allé 20, hvoraf de 205 er nye arbejdspladser i Vollsmose:

 • Mandag den 2. december 2019 flytter cirka 80 medarbejdere fra Myndighed ind. I forvejen har cirka 30 medarbejdere fra Myndighed arbejdsplads i Egeparken, og de er blandt de cirka 80 medarbejdere, der flytter ind på Vollsmose Alle 20.
 • Mandag den 13. januar 2020 flytter 2 udegrupper til Vollsmose Alle 20. Det er henholdsvis Skibhusgruppen og Skt. Hans Gruppen med i alt cirka 140 medarbejdere.
 • I januar 2020 flytter ca. 15 medarbejdere fra Center for Sundhed og Forebyggelse ind.

Beskæftigelse- og Socialforvaltningen flytter ca. 135 arbejdspladser til Vollsmose – Egeparken 2A og VIVO:

 

Til Egeparken 2A, hvor der i forvejen er et større antal kommunale medarbejdere flytter følgende:

 • Den 16/12 2019 flytter refusion og dagpenge ind med to grupper (på henholdsvis 27 og 25 medarbejdere)
 • Først i det nye år flytter endvidere Tilskud (25 medarbejdere) og Tilskud til pensionister (23 medarbejdere)
 • Den 1/3 2020 flytter uddannelse med 6 medarbejdere

Og

 • Omkring den 1/3 2020 flytter Jobrehabilitering ind i VIVO med 25 medarbejdere og Job med 3 medarbejdere

Kilde: Odense Kommune