I det fynske folks tjeneste

3F dropper konflikt mod fynsk gartneri

Fagforeningen 3F dropper varsel om konflikt mod gartneriet PKM i Odense efter at gartneriet har opsagt samarbejde med firmaet Artifex, der ifølge 3F underbetalte polske gartneriarbejdere.

3F varslede i sidste uge konflikt mod firmaet Artifex, fordi firmaet ifølge 3F betalte polske arbejdere på Danmarks største blomstergartneri, PKM, i Odense 45 kroner i timen.

Samtidig varslede fagforeningen sympatikonflikt mod gartneriet og meldte kort efter Artimex til politiet og SKAT, fordi de polske arbejdere ikke var registreret ifølge reglerne.

Men efter at PKM har stoppet samarbejdet med Artimex trækker 3F varslet om sympatikonflikt mod gartneriet tilbage.

- Vi fortsætter dog kampen mod Artimex; men sagen er den, at firmaet såvidt vi ved ikke har folk andre steder i Danmark, siger Charlotte Vincentz Petersen fra 3F Gops i Odense.

Administrerende direktør hos Gartneriet PKM Jack Møller bekræfter overfor fagbladet 3F, at virksomheden har afbrudt samarbejdet med Artifex.

- Jeg synes, vi efterhånden har udtalt os nok om den sag, så jeg har ikke lyst til at udtale mig mere. Den sag er afsluttet, og vi har ikke entreprise. Den er blevet opsagt, og så er der ikke mere at snakke om, siger Jack Møller.

Direktør Jacob Maare fra firmaet Artifex har ikke besvaret Fagbladets henvendelser på mail og telefon.