40-årig varetægtsfængslet efter knivstikkeri i Odense

En 40-årig mand er efter et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den mand, der onsdag formiddag blev anholdt og sigtet for at stikke en 50-årig i halsen ved Skulkenborg i Odense, er Kristi himmelfartsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. 

Det skriver fyens.dk.

Den varetægtsfængslede er en 40-årig mand. Sigtelsen går på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. 

Knivstikkeriet er sket med en såkaldt "push dagger", som er en t-formet kniv med et kort blad. 

Ifølge avisen kom det frem i retten, at offeret under afhøring på OUH har forklaret, at den 40-årige havde spurgt ham efter narkotika. 

Da den 50-årige afviste, gjorde den 40-årige oprør, gik fra stedet og kom derefter tilbage og stak ud efter offeret flere gange og ramte med kniven én gang.

Herefter flygtede gerningsmanden fra stedet i en grå bil, hvori vidner også en ældre kvinde og en anden mand. 

Senere blev en grå bil standset i krydset mellem Grønlykkevej og Middelfartvej. Her blev den 40-årige anholdt og sigtet sammen med en anden mand i bilen. Den 40-årige var i besiddelse af en kniv ved anholdelsen. 

Den anden mand blev efterfølgende løsladt.

I retten kom det frem, at den varetægtsfængslede mand og offeret kender til hinanden fra misbrugsmiljøet, men ikke kender hinanden personligt.

Den sigtede bliver varetægtsfængslet i surrogat, hvilket betyder, han vil blive overført til en sikret psykiatrisk afdeling. Anklageren begærede ligeledes en mentalundersøgelse af manden, hvilket forsvareren modsatte sig med begrundelsen, at den sigtede ikke kunne tage stilling til det på daværende tidspunkt. 

Den sigtede afviste at forklare sig i retten. 

TV 2 Fyn har forgæves forsøgt at få en kommentar fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.