I det fynske folks tjeneste

4000 børn følges fra foster til voksen

Alle børn, der bliver født i Odense Kommune de næste to år, vil blive fulgt tæt indtil de fylder 18 år. Det enestående projekt skal afsløre ny viden om sundhed og sygdomme.

Alle børn i Odense får nu mulighed for at blive fulgt sundhedsmæssigt indtil de fylder 18 år.

Allerede i januar vil alle gravide få tilbud om at deltage i undersøgelsen, der hedder "Odense Børnekohorte". Kohorte betyder, at man følger en bestemt gruppe mennesker over en periode.

Den langstrakte undersøgelse gennemføres i et samarbejde mellem Odense Kommune, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet og skal afsløre nye sammenhænge mellem miljøfaktorer og sygdom. Projektet skal også give nye svar på hvordan man bedst forebygger sygdomme hos børn.

- Sundhed er en absolut kerneopgave for kommunerne. Projektet skal derfor give os en unik mulighed for at få mere viden om børns sundhed - eller mangel på samme. Og den viden skal vi bruge til at målrette de mange sundhedsfremmende og forebyggende tiltag, som vi allerede har. Projektet er også enestående både nationalt og internationalt. Så vi håber da også, at det kan skabe grundlag for forebyggelse både i Danmark og ude omkring i verden, siger Rådmand Stina Willumsen fra SF.
Undersøgelsen er den hidtil mest omfattende af sin art i Danmark, og giver forældrene mulighed for at få et grundigt indblik i deres barns sundhed gennem hele opvæksten.

Læs mere om projektet her