I det fynske folks tjeneste

5.000 kroner for at bo på "Hotel Dracula"

Vikarer fra Østeuropa på tomatgartneriet Alfred Pedersen & Søn er stuvet sammen i faldefærdige boliger, som de ifølge deres lønsedler betaler hver 5.000 kroner for.

Det nedlagte plejehjem i Blommenslyst fik navnet "Hotel Dracula" i 2006, da polske vikarer viste deres bolig frem i Ekstra Bladet.

Nu bor vikarer på Gartneriet Alfred Pedersen & Søn igen på plejehjemmet, og betaler i følge deres lønseddel 5000 kroner om måneden i husleje. Og det er for meget, siger ejeren af tomatgartneriet, Mads Pedersen, til Fagbladet 3F.la" i Ekstra Bladet.

Mads Pedersen oplyser til 3F, at hans driftsleder har set på forholdene på det nedlagte plejehjem. Og at det er Mads Pedersens navn, der står på lejekontrakten.

- Huslejen har vi ikke noget med at gøre. Forbrugsudgifterne har vi noget med at gøre, siger Mads Pedersen, der ikke mener, at huslejen skal ligge på 5.000 kroner om måneden per person.

I følge Mads Pedersen er det samarbejdspartner, Erik Mørk fra Team Management, der står for videreudlejningen til de udenlandske vikarer.

Men Erik Mørk kan ikke genkende huslejen på 5000 kroner. Han mener kun, at vikarerne betaler 1800 kroner for at bo på Hotel Dracula.

- Jeg vil ikke tro, at vi havde en eneste medarbejder, hvis huslejen var i den størrelse, som du fejlagtigt mener, skriver Erik Mørk i en mail til Fagbladet 3F.