I det fynske folks tjeneste

56-årig fortsat i forvaring for Tarup-voldtægt

Tommy Nielsen, der voldtog og mishandlede en kvinde efter en bytur på pubben i Tarupcentret, skal forblive i forvaring

/ arkiv

Østre Landsret har stadfæstet en forvaringsdom over den 56-årige Tommy Nielsen, der sidste år stod bag voldtægt og mishandling af en kvinde i Odense. Det oplyser Ritzau.

Overgrebene fandt sted i kvindens hjem, efter at Tommy Nielsen havde fulgt den dengang 60-årige kvinde hjem efter et besøg på pubben i Tarupcentret .

Kvinden blev voldtaget flere gange, og gerningsmanden tog kvælertag på hende. Derudover blev hun slået, bidt i læber og brystvorter og fik håret skåret af med en kniv.

Da kvinden efterfølgende blev undersøgt, havde hun blodunderløbne mærker på halsen og skader i skeden samt et brud på brystbenet og et ribben.

Kvinden og manden havde mødt hinanden om eftermiddagen på pubben. Om aftenen tilbød han at følge hende hjem, og her forbrød han sig mod hende indtil klokken fire om morgenen. Manden forlod lejligheden, da han fandt ud af, at kvinden havde ringet 112.

Voldtægt og vold stod på i otte timer.

Manden mister ifølge en mentalundersøgelse kontrollen med sig selv, når han bliver fuld. Det er under sagen kommet frem, at han tidligere er dømt for både voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

En forvaringsdom er en af de hårdeste straffe i det danske retssystem, fordi den ikke har nogen slutdato. Efter fem års forvaring - og siden en gang om året - skal en dommer tage stilling til, om den dømte fortsat er til fare for sine omgivelser.

Således risikerer forvaringsdømte at være fængslet resten af deres liv.