60 byggearbejdere på Nyt OUH smittet med covid-19

I sidste uge blev i alt 60 medarbejdere på byggepladsen ved Nyt OUH testet positive for coronasmitte.

Over 15 procent af medarbejderne på Nyt OUH's byggeplads i Odense er testet positive for covid-19.

To underentreprenører konstaterede i sidste uge, at nogle få medarbejdere var smittet med corona. Derefter begyndte Odense Hospital Project Team (OHTP) at smitteopspore på byggepladsen.

- Vores tests viste, at der desværre var henholdsvis 25 og 26 smittede blandt de to underentreprenører, fortæller pressetalsmand Christian Lemvigh fra OHPT.

Torsdag og fredag i sidste uge blev yderligere otte personer testet positive, mens en enkelt test var positiv mandag.

- Vi er derfor ret sikre på, at vi har stoppet smittespredningen på byggepladsen, siger Christian Lemvigh.

Alle medarbejdere testes

I alt er 60 personer smittet med corona-virus. Alle disse personer er ifølge pressetalsmanden selvsagt i selvisolation.

For at sikre, at smittespredningen er helt under kontrol, vil alle medarbejdere skulle lade sig teste endnu engang i løbet af ugen.

OHPT har ydermere besluttet, at den oprindelige teststrategi videreføres. Dette betyder, at medarbejdere testes på dag 1, dag 4 og dag 8, og at de ikke har adgang til byggepladsen, førend der foreligger et negativt covid-19-testresultat fra første test foretaget i Danmark – på trods af, at de kan fremvise et negativt testresultatet fra hjemlandet.

- Vi gennemfører en tredje test af alle på byggepladsen onsdag eller torsdag i denne uge. Tidspunktet er afhængig af den rådgivning, vi får fra myndighederne, fortæller Christian Lemvigh.

Alle de covid-19-positive medarbejdere er fra andre EU-lande end Danmark. De var alle testet negative, da de ankom, og da ingen af dem har rejst for nyligt, er OHPT overbeviste om, at de er blevet smittet i Danmark.

3F: Det er ikke i orden

Fagforbundet 3F er dybt bekymret over smittespredningen blandt bygningsarbejderne. 

- Vi er meget bekymret over, at vi har medlemmer gående på en byggeplads, hvor smitten kan brede sig så drastisk, siger Torben Knudsen, der er formand for 3F Bygningsarbejderne Fyn. 

- Vi forventer, at der er nogle politikere i regionen, der tager det her dybt alvorligt. Det er ikke i orden, at vores medlemmer skal gå og arbejde, hvor risikoen er så stor for at blive smittet, fortsætter han.

Torben Knudsen er bekymret for bygningsarbejderne, der til daglig bevæger sig rundt på byggepladsen ved Nyt OUH.  Fotograf: Ole Holbech
Opdatering
Clock09. dec 2020, kl. 11:36
Artiklen er opdateret med en kommentar fra 3F.

Mange smittede i Odense

Smittetrykket i Odense er generelt højt, og siden tirsdag i sidste uge er antallet af smittede steget fra 52 til 112 tirsdag i denne uge.

Det viser tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Mandag indførte regeringen særlige restriktioner for Odense Kommune og 37 andre kommuner på grund af høje smittetal. Blandt andet skal alle elever fra 5. klasse og op undervises hjemme, ligesom restauranter, caféer og indendørs kulturtilbud skal lukkes.

Disse restriktioner træder i kraft onsdag.