70 millioner statskroner på vej til Odense

Den kommende aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening vil sende 4 milliarder kroner ud til kommunerne til nybyggerier og renovering af for eksempel skoler og plejehjem. Alene i Odense giver det 70 millioner ekstra og mulighed for at låne et tilsvarende beløb, vurderer borgmester Jan Boye, Kons.

Som medlem af KL's bestyrelse er Jan Boye i disse dage i København til forhandlingerne med regeringen om næste års kommunale økonomi, og den konservative borgmester glæder sig over, at kommunerne nu kan sætte gang i ekstra byggeopgaver til glæde for beskæftigelsen:
- Det er godt for hele landet og også rigtigt glædeligt for Odense.

Aftalen er ikke endeligt på plads, men det ser ud til, at kommunerne næste år vil få tilført 2 milliarder ekstra i anlægsmidler fra staten, og derudover vil kommunerne få lov at låne yderligere 2 milliarder.
Det løfter kommunernes samlede anlægsmidler fra 16 milliarder til 20 milliarder.

I Odense giver det omkring 70 millioner med mulighed for at låne et lignende beløb.
- De penge vil jeg foreslå, at vi bruger til vores store renoveringsplan, der allerede er halvvejs finansieret, sådan så vi i løbet af de næste otte år kan få gennemrenoveret alle børneinstitutioner, skoler og fritidsanlæg i Odense, siger Jan Boye.