I det fynske folks tjeneste

90.000 kroner cyklet ind til kampen mod sclerose

Der blev trådt i pedalerne til fordel for sclerose-ramte, da Foreningen Cykelnerven i dag afholdt sponsorløb på Odense Cykelbane

90.000 kroner. Så mange penge blev der i dag cyklet ind på Odense Cykelbane, da foreningen Cykelnerven afholdt sponsorløb til fordel for sclerose-ramte. 

Det er andet år i træk, at foreningen afholder løbet i Odense. Forud for dagens løb havde arrangørerne håbet på, at kunne nå op omkring 50.000 kroner, som de ville kunne give videre til Scleroseforeningen. Derfor var det også en overrasket arrangør, der kunne tælle det endelige beløb sammen efter dagens runder på cykelbanen: 

- Det er ret vildt. Det havde vi godt nok ikke regnet med. Folk har bare cyklet meget længere, end vi troede, så det er super, fortæller Maria Schmidt. 

Fra alper til gulv

Normalt cykler Cykelnerven ellers deres penge ind i lidt andre omgivelser end ved dagens løb i Odense. 
Hvert år rejser de med 250 cykelryttere til Frankrig, hvor de bestiger flere af de samme bjerge, som Tour de France-rytterne få uger efter kører på, for at skaffe penge og opmærksomhed til sclerose. 

Men selvom dagens arrangement på cykelbanen var noget mindre, så har det stadig stor betydning for foreningen: 

- Jo mere vi kører og jo mere opmærksomhed vi får omkring os, jo flere penge får vi samlet ind. Og det her arrangement er også en rigtig god måde at få involveret vores eget netværk. Vi kan tage vores familie, venner og bekendte med ud for at se, at vi cykler. Det kan vi jo normalt ikke, når vi kører i alperne, fortæller Maria Schmidt. 

Opmærksomhed er målet 

Blandt dagens cykelryttere var også flere, der selv lider af sclerose. En af dem var Jan Knudsen, som kørte med for andet år i træk. Han håber også, at løbet kan hjælpe til at skabe mere opmærksomhed omkring sygdommen: 

- Det er jo det, det hele handler om. At befolkningen og folk i almindelighed ved mere om sclerose. Ellers kan vi jo ikke samle penge ind, lyder det fra Jan Knudsen. 

Cykelnervens ryttere skal igen træde i pedalerne  til juni, hvor de på tre dage skal bestige seks bjerge i de franske alper.