Åbent brev til byrådet: Lad ikke børnene sejle deres egen sø

I et åbent brev til byrådet i Odense opfordrer de tillidsvalgte på lærerområdet til ikke at lade børnene betale for besparelserne i kommunen.

Et enigt byråd i Odense Kommune blev tidligere på efteråret enige om et budgetforlig med budskabet 'Det bedste for børnene'.

I et åbent brev opfordrer de tillidsvalgte på lærerområdet nu byrådet til at holde ord og ikke lade børnene betale for besparelserne på budgettet.

- Hvis Odense skal lykkes med at skabe vækst og at være byen, man gerne bosætter sig i, så skal byen ændre kurs og skabe gode rammer for børnefamilier. Børnene er det, vi værdsætter allermest i vores liv, står der blandt andet i det åbne brev, som er underskrevet 'De tillidsvalgte på lærerområdet.' 

Odense præsterer ikke de bedste resultater på skoleområdet, ligesom de tillidsvalgte i det åbne brev udtrykker bekymring for lærernes tilstand. Sygefraværet er stigende og trivslen er i bund.

 

- Det har store konsekvenser både for den enkelte, for skolen og eleverne. Som lærere vil vi skolen, vi vil eleverne men oplever ikke, at vores bekymringer bliver hørt. Nu er der endnu engang lagt op til voldsomme besparelser, som vil ramme undervisningen helt ude i klasseværelserne, skriver de i det åbne brev, der afsluttes med en opfordring til at hæve skatten i Odense:

– Eventuelt i en overgangsperiode til det forhåbentligt lykkes at få vækst i Odense igen. Børnene skal ikke betale prisen, mens vi venter!