I det fynske folks tjeneste

Åbent hus på Syddansk Universitet

I løbet af den kommende måned skal tusindvis af unge træffe et vigtigt valg. De skal vælge uddannelse. Og det vil mange uddannelsessteder, heriblandt Syddansk Universitet, gerne hjælpe dem med.

01:27

På lørdag holder holder Syddansk Universitet  derfor åbent hus hvor de unge kan  kigge ind  høre  om alle de mulighederne for at tage en uddannelse på SDU.

På lørdag kommer man til at møde et SDU, der er fuld af folk, der er både undervisere og studerende, som kan fortælle om, hvad der sker på studiet, siger Line Keldrog, studievejleder, Syddansk Universitet

Planen er, at de potentielt kommende studerende kan gå rundt på Universitetet og tale med de uddannelse, som de har lyst til at vælge mere om. Derudover vil personer fra optagelsen og vejledere også være til stede, hvis de unge er lidt i tvivl om, hvad de gerne vil.

Unge kommer fra hele landet

Det er ikke kun de unge fynboer, der kan få glæde af en smagsprøve på de forskellige uddannelse på Syddansk Universitet. Ifølge Line Kjeldrog har de nemlig erfaring med, at der kommer unge fra hele landet: 

- Det er ikke unormalt, at man fylder en bil, og så har man nogle forældre, der kører, og så er man 2-3 stykker fra et gymnasium, der følges ad. Og det kan være fra alle steder i landet, forklarer Line Keldrog. 

Se det fulde interview med studievejlederen Line Keldrog her

04:43 Luk video