I det fynske folks tjeneste

Advarer mod Teknisk Universitet i Odense

Planer om at fusionere Syddansk Universitet med Odense Ingeniørhøjskole møder modstand fra erhversfolk. Rektor på Syddansk Universitet ryster på hovedet af kritikken.

Frygter et dårligere forskningsmiljø

Det er planer om at etablere et ingeniøruniversitet i både Odense og Århus, som skaber røre. For Danmark er for lille til at have yderligere to ingeniøruniversiteter udover DTU og Aalborg Universitet. Det mener ledende erhversfolk i følge avisen Ingeniøren.

- Det er ikke smart at opbygge et top proffessionelt teknisk universitet i hver region. Det giver ikke mening at ville lave en elite flere steder i landet, siger forskningsdirektør i Haldor Topsøe, Jens Rostrup-Nielsen til Ingeniøren.
Men den kritik preller af på Jens Oddershede, SDUs rektor.

- Vi har allerede fire tekniske universiteter i Danmark, så det er noget sludder, siger Jens Oddershede fredag til TV2 /FYN.

Han forklarer at planer om at fusionerer SDU med Ingeniøhøjskolen har sine fordele. På længere sigt vil det kunne uddanne flere civilingeniører, skabe flere forskerområder som igen kan kører parløb med erhvervslivet.

Syddansk Universitet ønsker at skaffe flere arbejdspladser

Han kommenterer i øvrigt lettere syrligt på kritikken i avisen Ingeniøren. En kritik fra erhvervsfolk, placeret i hovedstadsområdet.

- Jeg kan da godt forstå at virksomheder i hovedstaden ikke synes det er væsentligt, at vi i Syddanmark hæver niveauet. Det kan jeg godt forstå, men jeg er bestemt ikke enig.

Undervisningsministeriet har allerede lavet en principgodkendelse af SDU og ingeniørhøjskolens ønsker om fusion. Netop nu diskuteres de videre detaljer.
Jens Oddershede håber på at en fusion kan træde i kragft 1/1 2006