Æggegigant indvier millionbyggeri

Stadil-familien og Sanovo Technology har bygget nyt hovedkvarter i Odense for 60 millioner kroner

Den gamle Herstal-bygning på Datavej er blevet bygget om, så der nu står 10.500 kvadratmeter klar til verdens førende producent af maskiner til håndtering af æg. Sanovo Technology Group er vokset fra  40 medarbejdere i 2012 til nu 135 medarbejdere i Danmark og 440 på verdensplan.

Gruppen er globalt set de eneste, der kan levere teknologi til at slå æg ud og separere æggehvider fra blommer. Og de har brug for mere plads til at vokse.

- Der bliver spist flere og flere æg på verdensplan og verdensbefolkningen stiger. Æg er sundt protein og det indgår i fødevarer, fordi det har nogle egenskaber, du ikke kan få andre steder, siger administrerende direktør i Sanovo Technology Group, Michael Strange Midskov.

Nye arbejdspladser til Fyn

Sanovo Technology Group er i familie med Sanovo i Odense, der producerer æggepulver og Lactosan i Ringe, som producerer ostpulver til fødevareindustrien. De er alle en del af Thornico Holding, der producerer maskiner til fødevareindustrien. Virksomheden har sammen med ejer Christian Stadil investeret 60 millioner kr. i ombygning af det nye hovedkvarter. De forventer at skabe mindst 10 nye arbejdspladser i Odense alene de næste måneder.

Æg er ifølge den administerende direktør for alvor sat på dagsordenen, og fitness og sundhed er en trend, der gør, at flere spiser æg for at få protein. Et marked, som Sanovo vinder større og større andele af.

-Det synes jeg er en stor tilfredsstillelse og det er spændende at vi har markedet med os. Vi har grebet chancen og været med i markedet, siger Michael Strange Midskov

Produktionen flyttede hjem

Sanovo er en del af Thornico Holding, som far og søn - Christian og Thor Stadil - står bag.
Sanovo er en del af Thornico Holding, som far og søn - Christian og Thor Stadil - står bag.
Foto: Robert Wengler

For et par år siden lagde Sanovokoncernen kursen om efter at have sendt produktionen til udlandet.  Koncernen  flyttede produktionen tilbage til Odense, hvilket hurtigt gav et økonomisk overskud. Det har betydet at virksomheden nu igen er på fode og giver overskud. I år forventer de at runde en milliard kroner i omsætning. 

-Det er den store viden og erfaring blandt medarbejdere i Odense, der har gjort det muligt, siger administrerende direktør i Thornico koncernen, Christian Stadil.

Trecifret millionordre

Sanovo er pt igang med at flytte yderligere produktion hjem fra USA. Derudover har virksomheden landet sin hidtil største ordre på 125 millioner kroner til en spritny fabrik i USA. Sanovo skal levere maskiner, der kan pakke, sortere og dele hvider og blommer til en af verdens førende fødevareproducenter. Dagligt skal fabrikken håndtere mellem fire og fem millioner æg. 

-På kort sigt forventer vi at ansætte  otte til ti nye medarbejdre og yderligere ti-tyve mere indenfor det næste år til halvandet, når vi har gennemført alle de her ting, siger Michael Strange Midtskov.

Buddha flytter ind

Udover flere arbejdspladser, er en stor Buddha-figur flyttet ind på pladsen foran det nye hovedkvarter.

Det nye hovedkvarter rummer mulighed for at udvide med yderligere 8000 kvadratmeter. Og det bliver nødvendigt, hvis koncernens strategi holder.

-Vores strategi frem til 2020 er en stigning i omsætningen til halvanden milliard kroner ved organistik vækst. Vi er stadigt interesserede i at købe mere til vores virksomhed og i at vokse, siger Michael Strange Midskov