I det fynske folks tjeneste

Afgørelse om musik- og teaterhus udsat

Der er stadig tvivl om et nyt forslag, der skal bane vejen for et musik- og teaterhus i Odense. På dagens møde i By- og kulturudvalget skød Venstre sagen til hjørnespark. Sagen skal nu drøftes på et møde mellem de fire partier bag kulturforliget.

Stridspunktet er, at kommunen i det nye forslag skal skyde små 100 millioner kroner mere ind i driften af huset.

- Vi har fået sagen udsat, fordi jeg gerne vil høre de andre forligspartiers forslag til, hvor pengene skal komme fra, siger Lars Christian Lilleholt, Venstre.

Lilleholt forventer, at forligspartierne mødes inden byrådsmødet onsdag.

Den nye plan fra By- og kulturforvaltningen har til hensigt at gøre det nemmere at finde en samarbejdspartner, der vil stå for at bygge og drive huset, efter at den hidtige partner Lillebælt Gruppen måtte trække sig fra projektet i marts.
De nye planer lægger op til, at huset skal være mindre ambitiøst på de kulturelle faciliteter, samtidig med at flere kvadratmeter skal bruges til restauranter og butikker.
Derudover skal kommunen skyde små 100 millioner kroner ekstra i projektet, blandt andet ved at man forpligter sig til at leje sig ind i huset i 25 år i stedet for i 15 år, sådan som det oprindelige forslag lød på.

SF støtter stadig

De konservative og socialdemokraterne har tidligere udtrykt støtte til det nye forslag, og hos SF er man også positive. 

- Vi mener, at det vil være godt for hele området, når vi lukker Thomas B. Thriges Gade, siger partiets Jeanette Sandberg.