I det fynske folks tjeneste

Afgørende møde om ødelagt kunstværk

Onsdag formiddag mødes kunstneren Ingvar Cronhammar og formanden for Odense Bys Kunstfond Anders W. Berthelsen med ledelsen fra Syddansk Erhvervsskole for at finde en løsning, efter at kunstværket Camp Fire for to uger siden ved en fejl blev ødelagt.

Foto: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

1 af 3

Torsdag den 4. maj blev Ingvar Cronhammars fem meter høje kunstværk Camp Fire skåret i stykker med skærebrændere.

Skulpturen Camp Fire blev oprindeligt bygget i 1994 for at markere Odense Teknisk Skoles 150-års jubilæum, og ifølge Syddansk Erhvervsskole, blev kunstværket ødelagt på grund af "en administrativ fejl" fra deres side.

Mandag den 8. maj holdt formanden for Odense Bys Kunstfond, Anders W. Berthelsen, møde med ledelsen fra Syddansk Erhvervsskole om sagen, og her blev det aftalt, at kunstværket skal genskabes.

- Nu vil vi gå efter den løsning, at vi kan få sammensat en ny skulptur af de dele, der kan genbruges, hvis der er nogen, der kan det - og så nye dele. Hvis der er noget, der ikke kan genbruges, så må det være nye dele. Den skal fremstå, som den var, fortalte Anders W. Berthelsen efter mødet.

Men hvordan det skal genskabes, skal drøftes på et møde på Syddansk Erhvervsskoles afdeling i Vejle onsdag formiddag.

Ved mødet deltager kunstneren Ingvar Cronhammar og formanden for Odense Bys Kunstfond, Anders W. Berthelsen.

Mødet forventes afsluttet ved middagstid, og når mødet er slut, bringer vi interview med Ingvar Cronhammar og Anders W. Berthelsen her på tv2fyn.dk.

Læs også Syddansk Erhvervsskole ødelagde millionskulptur: Vi er rigtig kede af det

Læs også Frustreret kunstner: - Hvordan i helvede kan det ske?