AFSLØRING: Sex, vold og misbrug på institution for unge

En tilsynsrapport fra Odense Kommune viser massive problemer med vold og misbrug på ungdomsinstitutionen Seden Enggård. Ifølge nuværende og tidligere ansatte og ikke mindst forældre til de unge elever, så er ledelsen tæt på at miste grebet om stedets elever.

Således kan TV 2/FYN i dag afsløre, at eleverne i en lang periode på selve institutionen - og uden personalets indgriben - har dyrket sex indbyrdes, udøvet grov vold imod hinanden og ikke mindst røget hash i flok.
Eleverne på den selvejende institution er i alderen 14-18 år og kommer fra enten Odense eller København. Eleverne har meget forskellige baggrunde, mange af dem har en kriminel fortid, ligesom de ofte har haft en omtumlet opvækst med narko- og spiritus- misbrug og manglende skolegang, og for fleres vedkommende har de psykiatriske diagnoser.

Socialrådgiver fik nok

Problemerne på Seden Enggård er de seneste måneder vokset så markant, at stedets socialrådgiver indtil i sidste uge, Allan Dybro, for nylig underrettede Odense Kommune om forholdene.
- Først forsøgte at jeg at gøre ledelsen opmærksom på problemerne via interne henvendelser. Men jeg blev ignoreret. Til sidst anså jeg det for min pligt at underrette Odense Kommune, der har tilsynspligten med stedet, fortæller Allan Dybro til TV 2/FYN.

Han understreger, at anmeldelsen på ingen måder er et angreb mod hans tidligere kollegaer:

- Absolut ikke.  De har også forsøgt at råbe ledelsen op, men er blevet mødt med samme arrogance som jeg, siger socialrådgiveren, der har taget konsekvensen af sin utilfredshed og nu har skiftet job.
Få dage efter Allan Dybros indberetning mødte Odense Kommune op til et uanmeldt tilsyn på Seden Enggård. 

Bekræfter problemer

I den efterfølgende tilsynsrapport bekræfter ledelsen på Seden Enggård, at institutionen har store problemer med narko, og at antallet af elever igennem det sidste halve år er blevet for stort.
Ledelsen indrømmer også, at de unge har sex med hinanden i strid med institutionens egne regler og at en gruppe på 5-6 meget aggressive og voldelige unge mænd ikke har kunnet nås med pædagogiske midler.
For at komme problemerne til livs, leder institutions ledelse blandt andet i dag efter endnu en ejendom til institutionen, for at kunne dele de unge mindre op i mindre grupper,
Odense Kommune har tiltro til, at ledelsen på Seden Enggård selv er i stand til at løse de massive problemer.
- Der er ingen grund til yderligere akut indgriben, hedder det i tilsynsrapporten.

SE MERE PÅ TV 2/FYN 19.30