Aftale om dronecenter i Odense på plads

15.000 nye arbejdspladser og adgang til bl.a. aerospaceteknologi. Det er bare nogle af de goder, der følger med aftalen om et dronecenter i Odense

Onsdag eftermiddag kom aftalen i hus. Boeing skal sammen med droneproducenten Sky-Watch, den fynske lufthavn HCA Airport og UAS Test Center opbygge et forsknings- og udviklingscenter for drone- og robotteknologi, og de indledende skridt tages allerede i 2016.

-Jeg er yderst tilfreds. Aftalen i dag giver os mulighed for at kortlægge, hvordan vi kan gøre den danske droneindustri endnu større ved hjælp af forskellige samarbejdskonstellationer, siger Henrik Bendixen, direktør i Sky-Watch.

Aftalen vil ifølge ham resultere i mere end 15.000 højteknologiske arbejdspladser i løbet af de kommende 10-15 år, ligesom den vil gøre Danmark til en førende nation inden for droneteknologi.

-Vi får jo bl.a. et samarbejde med en af verdens førende inden for aerospaceteknologi, og på den måde får vi adgang til specialiseret viden. Det kan gå hen og blive et nyt vindmølleeventyr, siger Henrik Bendixen.

Samarbejdet med flygiganten giver dermed den danske droneproducenter endnu bedre forhold på det internationale marked, og fordelene er ifølge direktøren ikke til at tage fejl af.

-Vi får med samarbejdet mulighed for at løfte salgsarbejdet, idet vi kan sælge vores udstyr via deres salgskanaler. Det vil sige, at vores produkter samt teknologi bliver associeret og blåstemplet gennem samarbejdet med Boeing.

Dagens aftale er kun den første af forhåbentligt mange med mulige interessenter, og her håber Henrik Bendixen allerede i løbet af 2016 at have en aftale på plads med det nyligt oprettet institut for droneteknologi på SDU, der bl.a. kan bidrage med kompetenceudvikling og arbejdskraft.