I det fynske folks tjeneste

AGF - OB minut for minut

Her kan du følge OB i dagens udekamp mod AGF. Kampen fløjtes i gang klokken 12.00.

OB's norske målmand, Sten Grytebust, er den eneste spiller i OB-truppen, som har fået fuld spilletid i samtlige denne sæsons kampe. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

Klokken 12.00 sparkes den første af to Europa Playoff-kampe i gang.

Kampen bliver OB's første skridt i forsøget på at sikre sig europæiske kampe, der kan give mulighed for kvalifikation til Europa League.

I Aarhus tager AGF i mod på Ceres Park og Arena, og spørger man dem som har forstand på odds, er AGF svag favorit til at tage pointene i den jyske hovedstad.

Artiklen fortsætter under liveopdateringen ...

To store klubber mødes

AGF's cheftræner, David Nielsen, siger til Agf.dk, at selvom han og mandskabet har spillet sig ud af nedrykningsspillet, så er der fortsat noget at arbejde med:

- Det er to store klubber, der skal mødes, i det man kan kalde en kvartfinale. Det skal vi gå ud til med optimisme og glæde.

Efter lørdagens træning sagde OB's cheftræner Kent Nielsen det ganske klart: - Vi tager til Aarhus for at vinde kampen. (se OB's video herunder)

Og det er der gode muligheder for. Kent Nielsen har nemlig en stort set intakt trup til at indfri egne forventninger. Kun Rasmus Festersen er ikke i dagens trup. Han er syg.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Læs også OB-træner: Ungdomsarbejdet er en ny og vigtig del

Trivia om OB

  • Tre OB-spillere kan få karantæne. Kenneth Emil Petersen får i karantæne, hvis han får en advarsel, der takseres til fire point, mens både Marco Lund og Joan Edmundsson får karantæne, hvis de pådrager sig en advarsel til seks strafpoint.
  • OB's udebanestatistik i denne sæson hedder to sejre, syv uafgjorte og syv nederlag. Seneste sejr på udebane var mod AaB 29. oktober sidste år.
  • 26 spillere har indtil videre fået spilletid for OB i denne sæson. OB's norske keeper Sten Grytebust har som den eneste fået fuld spilletid i samtlige kampe.
  • OB har indtil videre indkasseret 37 mål i denne sæson, og langt de fleste er faldet efter pausen - helt præcist 24. Især
  • i kampens sidste kvarter har OB lukket mål ind. Her er det blevet til 11 træffere. I den anden ende af banen er scoringerne fordelt lidt mere ligeligt med 19 før pausen og 24 efter.
  • Den gennemsnitlige alder for OB's startopstillinger i denne sæson har været 25 år og 364 dage.

Kilde Agf.dk

Læs også Odense fejet af banen i første DM-semifinale

Trivia om Kent Nielsen og David Nielsen

Både OB's og AGF's trænere har en fortid hos dagens modstander.
David Nielsen var i OB i to perioder; han fik sine første Superliga-kampe på Fyn og vendte tilbage i 2007.
Omvendt sluttede Kent Nielsen sin spillerkarriere af i AGF.

Kilde: Tipsbladet