I det fynske folks tjeneste

AIDS-Fondet delte gode nyheder ud

Der blev delt gode nyheder ud fredag morgen i Odense. Odenses borgmester delte Verdens Bedste Nyheder ud sammen med AIDS-Fondet.

00:27

Video: Ole Holbech

Frivillige og ansatte fra AIDS-Fondet fik fredag hjælp af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, da de delte "Verdens Bedste Nyheder" ud ved Odense Banegård Center.

Verdens Bedste Nyheder er en avis, der hvert år deles ud af udviklingsorganisationer over hele landet.

Avisen skal fortælle nogle af alle de mange gode historier om, hvordan udviklingsbistanden virker.

- I forhold til hiv er en årets store nyhed, at et land som Kenya nu indfører en ny forebyggende behandling, der skal beskytte de mest sårbare grupper overfor hiv-smitte, fortæller chef for viden og uddannelse i AIDS-Fondet Anne Sofie Fraenkel.

 

Odense kan indarbejde verdensmål

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, brugte anledningen til at fortælle, at han vil arbejde for at FNs verdensmål indarbejdes i Odense Kommunes politik.

- Jeg vil foreslå, at vi gør verdensmålene gældende i Odense. Så kan vi være med til at bidrage med bæredygtighed globalt, lige som vi i dag uddeler gode nyheder om bæredygtighed i andre lande, fortæller Peter Rahbæk Juel.

Verdensmålene består af i alt 17 mål, som handler om at løse mange af klodens største problemer inden 2030.

Bag Verdens Bedste Nyheder står en række danske udviklingsorganisationer, FN og det danske erhvervsliv.

Læs mere om Verdens Bedste Nyheder ofg om FNs verdensmål her.

FNs 17 verdensmål for bæredygtighed Foto: Verdens Bedste Nyheder

00:42

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, brugte anledningen til at fortælle, at han vil arbejde for at FNs verdensmål indarbejdes i Odense Kommunes politik.

Luk video