I det fynske folks tjeneste

Al-Salam Skolen begæret konkurs

Den tosprogede friskole Al-Salam Skolen i Odense bliver nu begæret konkurs.

00:29

Video: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

1 af 2

Ledelsen på Al-Salam Skolen i Odense meddelte tirsdag lærerne, at der ikke var flere penge i kassen, og at de ikke ville få udbetalt løn for oktober.

Lærerne blev samtidig afskediget med øjeblikkelig virkning og fritstillet. Fyringerne kom efter, at skolen har mistet statstilskuddet.

Og nu har lærernes fagforening - Frie Skolers Lærerforening - begæret Al-Salam Skolen konkurs. Det er nødvendigt, for at lærerne i stedet kan få løn fra Lønmodtagernes Garantifond, fortæller formand for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup.

- Vi har sendt en konkursbegæring afsted for at sikre at vores medlemmer på et senere tidspunkt kan få deres løn fra Lønmodtagernes Garantifond, siger Uffe Rostrup.

Læs også Endegyldigt: Al-Salam Skolen mister statens støtte

Sat under skærpet tilsyn

TV 2/Fyn kunne i begyndelsen af september fortælle, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet havde sat skolen under skærpet tilsyn, og samtidig forlangte styrelsen en redegørelse for en lang række forhold på skolen.

Samtidig blev skolens statslige tilskud holdt tilbage.

Fredag i sidste uge kunne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet så meddele Al-Salam Skolen, at den nu permanent er frataget statstilskuddet.

Styrelsen begrunder beslutningen med, at "der er væsentlig usikkerhed om skolen fortsatte økonomiske drift og dermed væsentlig fare for, at skolen på meget kort sigt må indstille sin virksomhed".

Læs også Minister og DF vil skærpe regler for friskoler

Kan låne penge af fagforening

Lærerne på Al-Salam Skolen har ikke modtaget løn for oktober, og nu tilbyder Frie Skolers Lærerforening at hjælpe dem, indtil sagen er færdigbehandlet af Lønmodtagernes Garantifond.

- Vi tilbyder dem, at de kan låne penge hos os, indtil det får den manglende løn dækket ind af Lønmodtagernes Garantifond, fortæller formand for Frie Skolerns Lærerforening, Uffe Rostrup.

Al-Salam Skolen havde 54 elever. De 48 elever, som bor i Odense Kommune, er blevet tilbudt en plads på den kommunale skole, i det skoledistrikt, hvor de bor.