Alex Ahrendtsen stiller ikke op i 2017

Alex Ahrendtsen genopstiller ikke til Odense Byråd. Han vil fokusere på Folketinget. Det meldte han ud til partiets generalformsamling tirsdag aften.

Efter næste kommunalvalg er det fortid med Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen i Odense Byråd.

Han har været i Odense Byråd i 10 år, og nu mener han, det er tid til at fokusere på sit arbejde i Folketinget.

Skal blive endnu dygtigere

- Jeg tid til at blive endnu dygtigere til mit arbejde som folketingspolitiker. Der er meget arbejde og mange hensyn at tage, når man er en del af regeringens støtteparti. Det bliver nemmere for mig at deltage og planlægge møder på Christiansborg, når jeg ikke også skal have møder hver tirsdag og onsdag i Odense.

Alex Ahrendtsen siger, at Pernille Bendixen er den oplagte spidskandidat til partiet i Odense nu.

- Der er så mange dygtige mennesker i partiet i Odense, så jeg er overbevist om, at det hele nok skal gå godt uden mig. Jeg vil ikke stå i vejen for nye, stærke kræfter, der er på vej.

Rørende modtagelse

Alex Ahrendtsen meldte sin beslutning ud til tirsdagens generalforsamling i partiet. Han fortæller, at folk først var i chok, men så kom en intet mindre end rørende modtagelse.

- Da jeg fortalte, at jeg ikke genopstiller, blev der så stille, at man kunne have hørt en knappenål falde. Men alle havde forståelse for, at min beslutning er den rette. Og pludselig blev stilheden til et stående bidald, der ingen ende ville tage. Det var meget smukt og meget rørende. Det var jo både et stort tak for min indsats de seneste ti år, og en vemodig afsked.

Oveni udmeldingen fra Alex Ahrendtsen, flytter han nu fra By- og Kulturudvalget til Børn- og Ungeudvalget, mens Pernille Bendixen flytter den modsatte vej.