Alle er enige om, at forhandlinger skal i mål nu - men Venstre har masser af tid

Venstre har som nogle af de eneste ikke udtalt, at man regner med at lukke konstitueringsaftalen tirsdag aften. Men det er ikke så mærkeligt, mener redaktør.

Forud for aftenens forhandlinger om en ny konstitueringsaftale i Odense Kommune var langt de fleste enige om, at der skal sættes et punktum tirsdag aften.

Hos Venstre er der dog ikke samme entusiasme at spore om en kort proces, da partierne halvanden time inde i forhandlingerne holdt pause.

- Jeg tror, der er rigtig meget vilje til at få det er løst inden for rimelig tid. Men vi har god tid, siger Claus Houden, Venstres gruppeformand.

Men bliver I færdige i aften?

- Det kan jeg ikke svare dig på. Vi er mange om denne her dans, så vi må se, hvordan det udvikler sig. Alle vil selvfølgelig gerne have en løsning, men vi tager den tid, det tager.

Borgmesteren og hele konstitueringsgruppen har sagt, at vi får en løsning i dag.

- Det må borgmesteren stå på mål for. Vi har god tid i denne her sag.

Forhandlinger fortsætter

Da Venstres spidskandidat, Christoffer Lilleholt, ankom til mødet kort før klokken 17, ville han ligeledes, modsat de andre deltagere, ikke spå sig om, hvornår han regner med, at der ligger en aftale.

- Vi har en rigtig god snak, og den glæder vi os også til at fortsætte i aften, sagde han på vej ind på rådhuset.

Og noget tyder da også på, at den snak kommer til at fortsætte lidt endnu. For mens flere fik luft til hovedet i pausen, blev der samtidig bragt mad op til forhandlingslokalet.

Det hele er oppe i luften

Ifølge TV 2 Fyns samfundsredaktør, Jakob Risbo, er det ikke overraskende, at Venstre ikke har travlt.

- De er ikke lige så ivrige, fordi de med aftalen med Enhedslisten har et godt udgangspunkt i forhold til at få indflydelse. Venstre har alt at vinde ved at fortsætte forhandlingerne, siger han.

Her hentyder redaktøren til, at Venstre kan håbe på at blive tilbudt bedre placeringer i udvalg eller bestyrelser. Selv om partiet ikke er med i konstitueringen har det allerede med sine seks mandater sikret en rådmandspost. 

- De andre har travlt, fordi de gerne vil have en afklaring. Det hele er oppe i luften, siger Jakob Risbo.