I det fynske folks tjeneste

Allesø-borgere protesterer imod motorsportsanlæg

Støj, støj og støj. Det er hvad beboerne i Allesø frygter, hvis et motorsportsanlæg tæt ved Beldringe Lufthavn bliver til noget. Naboerne har allerede indsamlet underskrifter mod anlæget, selv om det endnu ikke er besluttet at bygge det.

Trods protester i Allesø, siger Per Lydiksen Laursen (V), at han er garant for, at der vil komme et motorsportsanlæg ved Beldringe.

Motorsportsfolk mangler anlæg

Sagen er aktuel efter, at TV 2/FYN har fortalt, hvordan medlemmerne af Fyens Motor Sport igen er begyndt at køre ulovligt på deres gamle bane i Højbjerg. Medlemmer er skuffede og vrede over, at politikerne i Odense Byråd ikke har afsat penge i budgettet til et nyt motoranlæg til dem.

Fyens Motor Sport har ikke måttet bruge deres gamle bane i Højbjerg siden 1993, hvor den blev lukket i forbindelse med skydebanesagen.

Planerne om et nyt anlæg ved Beldringe ligger færdige og klar - det eneste, der mangler er penge fra byrådet. Anlæget vil koste op mod 24 millioner kroner, heraf har klubben selv skaffet de syv millioner.

Frygt for faldende huspriser

Motocross-kørerne er oprindeligt blevet lovet, at de vil få et nyt anlæg, da man lukkede det gamle

En embedsmand fra Odense Kommune siger til TV 2/FYN, at forundersøgelserne i forbindelse med anlæget i Beldringe er lavet så godt, at han ikke er i tvivl om, at planen kan gennemføres, hvis bare der blev bevilget penge til det. Også selv om der vil komme indsigelser fra naboerne.

Beboerne i Allesø tror ikke på, at de ikke vil blive generet af banen.

- Man bygger da ikke en bane til 25-30 millioner kroner for kun at køre lørdag og søndag, siger Keld Petersen, der står bag underskriftsindsamlingen.

Han frygter også at huspriserne i Allesø vil falde, hvis Fyens Motor Sport engang får held med at få banen etableret.

Se Fyens Motor Sports hjemmeside

Banen støttes af Venstre

Ved dette års budget lykkedes det ikke for motorsportsklubben at komme med på budgettet, men den får kraftig støtte af Venstre.

- Hvis der kommer et borgerligt flertal efter kommunalvalget, er jeg garant for, at der kommer en bane ved Beldringe, siger Per Lydiksen Laursen (V) til TV 2/FYN.