Amerikansk valgkamp på SDU

Der er kun 42 dage til det mange betegner som verdens vigtigste valg. Amerikanerne vælger deres præsident, og tirsdag rykkede den amerikanske valgkamp for en kort bemærkning til Odense.

Det er muligvis noget, der ligger langt væk fra os - og så alligevel ikke.

- USA er så stort et land, og vi bliver påvirket både gennem deres udenrigspolitik og samarbejde, siger studerende Natasja Jacobsen.

Tirsdag kom det amerikanske valg så lige lidt tættere på Fyn, da SDU havde inviteret to amerikanske politiske strateger, Ann Stone (republikaner) og Linda Moore Forbes (demokrat) til SDU.

- Udover den almindelige diskussion om hvad det amerikanske valg betyder for os her i Europa, så viser det sig også at utrolig mange danskere interesserer sig for valgkampen og selve hesteløbsaspekten i valgkampen, siger Niels Bjerre-Poulsen fra SDU.

Verdens største eksportør

Linda Moore Forbes har været strateg for blandt andet Bill og Hillary clinton og mener at interessen for det amerikanske valg uden for USA er velbegrundet.

- Jeg mener, at USA stadig er verdens største eksportør af demokrati, kampagnestrategier og valgtaktik, så det er rigtig interesssant for os, at komme her og snakke med folk, siger Linda Moore Forbes.

Valgkampen i USA er tæt, og der kæmpes hårdt om stemmerne. Ofte er valgkampen mere beskidt, end vi kender det herhjemme.

- Det er lettere at stille folk spørgsmål end at overbevise dem om fakta. Så det gælder om plante tvivl, lyder det fra Ann Stone.

Omkring 100 studerende var mødt op til arrangementet - og måske så ikke overraskende havde de fleste Obama som favorit.