I det fynske folks tjeneste

Anbragt på ubestemt tid: Gymnasielærer dømt for knivdrab

Der faldt i dag dom i den uhyggelige drabssag fra Klostervej i Odense. Den 48-årige gymnasielærer Peter Naamansen blev idømt anbringelse på ubestemt tid.

Den 48-årige gymnasielærer Peter Naamansen fra Odense er blevet idømt anbringelse på ubestemt tid på psykiatrisk afdeling for drabet på den 24-årige farmaceutstuderende Mette Marie Tang i en baggård på Klostervej i Odense den 23. juni sidste år.

Anklageren er tilfreds med dommen i den bestialske sag.

- Der er afsagt dom i overensstemmelse med anklagens påstand, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med, siger anklager Marianne Birck og uddyber: 

- En drabssag er altid særlig, men den her er endnu mere særlig, da det er en ung pige, det er gået ud over - helt umotiveret, siger Marianne Birck.

Drabet fandt sted den 23. juni 2013 i en baggård til de ejendomme, hvor domfældte og den unge kvinde boede.

Den dømte Peter Naamansen har lige siden grundlovsforhøret dagen efter drabet erkendt, at han dræbte Mette Marie Tang.

Lignede en almindelig mand

Peter Naamansen, der i retten var iført cowboybukser og sweater og på mange måder lignede en almindelig mand, fortalte, at han i dag godt er klar over, at hun ikke var en del af et komplot med hans chef og at han godt ved, at hun var fuldstændig uskyldig og helt tilfældig. Første gang han så Mette Marie Tang var på selve dagen.

Han fortalte, at han anerkender forklaringen og husker den som fortalt til grundlovsforhøret dagen efter drabet.

Han forklarede, at måden han følte sig chikaneret på, var på ting, som vi hver især oplever til dagligt, altså for eksempel at folk bruger ringeklokken på cyklen, går ud af en port eller at blot at der var mange biler i den samme farve. Det syntes han forekom hyppigere for ham, hvilket han opfattede som chikane.

Inden drabet havde han ikke talte med sin psykiater, som han på daværende tidspunkt allerede var i behandling hos, fordi han var af den overbevisning, at psykiateren også var en del af et komplot imod ham.

Mentalundersøgelsen beskriver, at Peter Naamansen ved indlæggelsen efter drabet var rolig og mest af alt lettet over at chikanen nu var slut. Han er beskrevet som selvhævdende, at hele verden skulle forstå, at drabet var en nødvendighed for at chikanen skulle slutte.

Erkendelsen påvirkede ham

Senere under indlæggelsen går det op for ham, hvad det er, han reelt har gjort – at han har taget fejl. Det betyder, at han efterfølgende bliver meget følelsesmæssigt påvirket af hele forløbet.

Mentalundersøgelsen beskriver ham som socialt tilbagetrukket, socialt dårligt fungerende, hvilket har ført til, at han derfor har haft svært ved at varetage et arbejde.

Til trods for det arbejdede han fuld tid på Nordfyns Gymnasium som lærer i fysik og matematik.

Chikaneforløbet startede efter en samtale med rektor på gymnasiet, hvor Peter Naamansen følte sig uberettiget kritiseret. Herefter voksede chikanen sig til et altomsluttende problem for Peter Naamansen.

Et problem der kulminerede med det bestialske knivdrab på en uskyldig 24-årig i juni 2015.