I det fynske folks tjeneste

Anjas 10-årige søn skræmt af klovn: Han græd og græd

Mandag aften blev Anja Kristensens 10-årige søn skræmt fra vid og sans, da en mand med dræberklovnemaske på hoppede ud foran ham og råbte ad ham.

01:21

Anja Kristensens søn var på vej hjem fra håndbold og cyklede på Langesøstien ved Pårup Kirke. 

- Og så kom der en mand hoppende ud foran på stien, hvor det er bælgravende mørkt. Han havde mørkt tøj på - og så havde han en dødsmaske eller en dræberklovnemaske. Han råbte et eller andet. Min søn blev så bange, at han ikke kunne huske, hvad han havde råbt, fortæller Anja Kristensen til TV 2/FYN. 

- Men han kunne tydeligt huske, hvordan masken så ud. Og han var selvfølgelig skrækslagen. 

Læs også Endnu en gang: Klovn skræmmer 10-årig dreng

Sønnen skyndte sig hjem. 

Jeg blev vred. Vred over at nogen kan finde på at gøre sådan noget her ved små børn. 

Anja Kristensen, mor til 10-årig dreng

- Han græd og græd og fortalte så, hvad der var sket. 

Familien ringede til Fyns Politi og anmeldte episoden. 

- Betjenten var heldigvis så pædagogisk, at han fik forklaret ham, at det her bare er tosserier begået af mennesker, der ikke tænker over konsekvenserne for andre.

- Så han har det heldigvis fint i dag.

Klovn med fakkel i Knarreborg
Der har været flere episoder med klovne, der pludselig dukker op og skræmmer tilfældige. Alene på Fyn har der de seneste uger været flere tilfælde blandt andet i Ollerup på Sydfyn og i Bolbro i Odense. Og ifølge facebookgruppen '5690 Tommerup' er en klovn med en fakkel set i Knarreborg lidt uden for Tommerup mandag. 

Læs også Skræmt af klovn: Troede den ville slå mig ihjel

Anja Kristensen mener, at det er fjollerier - men hun er også rasende over, at folk kan finde på at klæde sig ud og gøre folk bange. 

- Jeg blev vred. Vred over at nogen kan finde på at gøre sådan noget her ved små børn. 

Bøder eller fængsel til klovne
I sidste uge fortalte TV 2/FYN om en episode, hvor en klovn hoppede ud foran en bilist i Bolbro. Og i den forbindelse advarede politiet om konsekvenserne.

- Vi ser på det med alvor og ærgrelse over, at det nu også er kommet til Fyn. Det skaber utryghed og farlige situationer. Hvis vi får fat i vedkommende risikerer han at få en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det kan give bøde på mellem 1500 kroner og 3000 alt efter, hvordan det udarter sig. Får man lavet en ulykke eller andet alvorligt, er man ovre i straffeloven, og det kan give op til otte års fængsel, sagde vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist.